Klaus Iohannis, mesaj pentru regina Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 02 iunie 2022, 14:54

Klaus Iohannis i-a transmis reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord o scrisoare de felicitare cu ocazia aniversării oficiale a zilei sale de naștere, precum și pentru celebrarea Jubileului de Platină. Anul acesta se împlinesc 70 de ani de domnie, iar evenimentul va fi celebrat timp de patru zile prin diverse festivități.

Klaus Iohannis, președintele României, a felicitat-o pe regina Elisabeta a II-a pentru sărbătorirea Jubileului de Platină, pe care-l consideră „un moment istoric şi un simbol al devotamentului deplin în slujba cetăţenilor.”

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Cum și-a început Anamaria Prodan cariera în afaceri

Studiu: băutorii de cafea sunt mai puțin predispuși riscului de a muri devreme

Shakira l-ar fi prins pe Pique înșelând-o. „Se dezlănțuie cu colegii, petrece până dimineața”

Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru regina Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină

Cu prilejul aniversării Zilei Oficiale de Naştere şi a celebrării Jubileului de Platină, am deosebita onoare de a transmite Majestăţii Voastre, în numele poporului român şi al meu personal, cele mai calde felicitări, alături de urări de pace şi prosperitate pentru Familia Regală şi poporul britanic.

Sărbătorirea de către Majestatea Voastră a Jubileului de Platină reprezintă un moment istoric şi un simbol al devotamentului deplin în slujba cetăţenilor, a transmis Preşedintele României Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, ”, se arată în scrisoarea transmisă de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit news.ro.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, este primul suveran britanic care domnește atât de mult. Cu ocazia Jubileului de Platină, a fost publicat un nou portret al monarhului britanic.

Jubileul de Platină: Patru zile de sărbătoare în Marea Britanie

Marea Britanie sărbătorește, în perioada 2-4 iunie, Jubileul de platină, care marchează cei 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a. În onoarea suveranei britanice vor avea loc ceremonii, parade militare și concerte, la care sunt așteptați să participe milioane de oameni din întreaga țară și din toată lumea.

Klaus Iohannis, mesaj pentru regina Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină

Străzile și casele au fost decorate cu steagul Angliei, precum și cu portrete ale reginei, potrivit Libertatea.

Klaus Iohannis, mesaj pentru regina Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină

Festivitățile încep cu parada militară a salutului regimentelor armatei britanice Trooping the Colour, urmată de un spectacol aerian al Royal Air Force. Momentul mult așteptat este cel al apariției reginei la balconul Palatului Buckingham, înconjurată de familie.

La Catedrala St. Paul din Londra ar trebui să-și facă apariție atât prințul Harry și Meghan Markle, precum și prințul Andrew.

Va avea loc, de asemenea, Derby Epsom, celebra cursă de cai care a ajuns la ediția 243. La Palatul Buckingham a fost anunțat un concert de zile mari, la care vor participa Alicia Keys, Queen + Adam Lambert, Diana Ross şi Andrea Bocelli.

Britanicii vor participa la mii de dejunuri de cartier şi petreceri rurale în onoarea reginei.

Cele patru zile de sărbători se vor încheia cu o paradă uriaşă la Londra.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter