Klaus Iohannis, după vizita în Irpin, Ucraina: „Nu sunt cuvinte pentru a descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile oribile”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 16 iunie 2022, 14:43

Klaus Iohannis, președintele României, se află astăzi, 16 iunie, în Ucraina. Șeful statului, alături de președintele francez, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz, și premierul italian, Mario Draghi, au vizitat localitatea Irpin, o suburbie a capitalei Kiev.

Klaus Iohannis a vizitat astăzi localitatea Irpin din regiunea Kiev și a transmis pe rețelele de socializare că a fost extrem de afectat de ce a văzut în orașul distrus de bombardamentele armatei ruse. Primarul orașului a dezvăluit în luna aprilie că soldații ruși au ucis femeile și au trecut cu tancurile peste ele. În urma ocupanților din Irpin au mai rămas doar străzi pustii, pline de moloz și cadavre, copaci rupți, mașini distruse și clădiri bombardate și incendiate.

Cei patru lideri europeni nu au mers în vizită alături de președintele Zelenski, ci au fost însoțiți de un ministru ucrainean și echipele de securitate.

Citește și: La 52 de ani, Mihaela Rădulescu arată senzațional în costum de baie

Ținutele vedetelor la Unica Urban Party 2022

Tudor Chirilă, despre subiectele la română de la Evaluarea Națională 2022: „Este un examen de Academia de Poliție?”

Cum a aflat Shakira de infidelitățile lui Gerard Pique


Klaus Iohannis, după vizita la Irpin, în Ucraina: „Nu sunt cuvinte pentru a descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile oribile”

Nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi la Irpin. Reiterez cu tărie apelul meu ca toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională, proces pe care România îl susține necondiționat, a transmis Klaus Iohannis în mediul online, unde administrația prezidențială a publicat și câteva imagini din timpul vizitei.

Atât Klaus Iohannis, precum și ceilalți lideri europeni, ar urma să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Președintele României a ajuns joi dimineață la Kiev cu trenul. Acesta a transmis că se află în Ucraina pentru a-și manifesta sprijinul pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski și poporul ucrainean.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter