Incendiu puternic în București. Nu mai există riscul extinderii focului la alte clădiri

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 30 august 2019, 16:43
Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, în zona de nord a Bucureștiului, după ce o hală a luat foc. Fumul dens se poate observa de la distanță considerabilă. Pompierii, care intervin la fața locului cu 25 de autospeciale, nu au reușit încă să pătrundă în interiorul depozitului.

UPDATE 15:00: Incendiul izbucnit la o hală din parcul industrial Metav a fost localizat. Reprezentanții ISU București-Ilfov au precizat că nu există riscul ca flăcările să se extindă și la alte clădiri din zonă. Peste 100 de pompieri intervin pentru a lichida focul. La intervenție s-au alăturat și firme private de pompieri care și-au oferit sprijinul. Autoritățile fac cercetări pentru a verifica dacă au fost depășite limitele de substanțe toxice în aer.

UPDATE: Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat pentru Libertatea că incendiul a izbucnit în parcul industrial Metav, deținut de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Incendiul ar fi izbucnit deoarece muncitorii ar fi sudat în interiorul halei, iar scânteile ar fi ajuns în zona unor pompe care pierdeau ulei.  În acest moment, există riscul prăbușirii depozitului, pentru că structura de rezistență a fost afectată de temperaturile mari degajate de incendiu.

Potrivit martorilor, subsolul clădirii era plin de deșeuri, ceea ce ar fi alimentat focul și îngreunează misiunea pompierilor de a-l stinge.

Fumul dens se poate observa de la distanță considerabilă în zona din Pipera în care se află mai multe companii.

Focul a izbucnit în jurul prânzului pe strada Biharia din sectorul 1 al Capitalei.

Reprezentanții ISU București-Ilfov au afirmat pentru Libertatea.ro că incendiul provoacă degajări mari de fum. Acestea sunt atât de puternice încât fumul poate fi văzut din mai multe zone ale Capitalei.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter