Mircea Rusu, noul director general interimar al Teatrului Național din București

De Unica.ro, pe

Actorul Mircea Rusu a fost numit în funcția de director general interimar al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

Mircea Rusu, în vârstă de 65 de ani, este noul director general interimar al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Actorul ocupă și funcția de director artistic al TNB.

Aici, în Teatrul Naţional parcurgem o perioadă de derută, pricinuită de durere, de teamă, pentru că după nici şase luni de la dispariţia lui Ion Caramitru (n.r. director TNB din 2005 până în 2021), iată că şi adjunctul lui, Ioan Onisei, a plecat dintre noi, lăsându-ne două goluri pe care habar n-am cum o să le umplem. Datoria noastră este să ţinem sus steagul Teatrului Naţional, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii, a transmis Mircea Rusu într-o conferință de presă.

Citește și: Cum a slăbit Andra 7 kilograme în două luni. „Țin o dietă”

Paris Jackson: „Nu am avut relații doar cu femei și bărbați”

Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul snițelelor perfecte: „Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi”

Anca Țurcașiu, despre viața după divorț: „Este greu să faci o schimbare majoră”

Mircea Rusu, noul director general interimar al Teatrului Național din București, a anunțat noi spectacole interesante

În ceea ce privește rolul de manager al TNB, actorul are planuri mari în ceea ce privește proiectele viitoare ale teatrului bucureștean.

Dacă aceasta a fost opţiunea Ministerului Culturii, le mulţumesc celor care s-au gândit la mine şi în acelaşi timp le şi promit că nu le va părea rău pentru această opţiune, adică voi încerca să continui ce a început Caramitru şi a continuat Onisei. Voi merge pe aceleaşi coordonate, voi încerca să-i aduc pe cei mai importanţi regizori ai noştri şi pe toţi îi voi aduce în anul 2022. E o ambiţie probabil uşor hazardată, dar voi fi mai tenace decât am fost până acum vreodată în viaţa mea ca să se întâmple lucrurile aşa cum le-am gândit, a spus Mircea Rusu pentru Agerpres.

„Părinţi şi copii” după Turgheniev, în regia lui Vlad Masaci, „Casa de la ţară”, în regia lui Claudiu Goga, „Bolta cerească”, regizat de Gelu Colceag, „Titanic vals”, în regia lui Dan Tudor, „Pescăruşul”, în regia lui Eugen Jebeleanu, sunt câteva dintre spectacolele noi ce se vor juca la Teatrul Național „I.L. Caragiale”.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter