Ce zone din București vor deveni pietonale în weekend, începând cu 30 aprilie 2022

De Unica.ro, pe

Proiectul „Străzi Deschise” se reia în București. Calea Victoriei va redeveni pietonală în weekend-uri, din 30 aprilie 2022 până în luna octombrie. Anul acesta și primăriile de sector s-au alăturat inițiativei.

Primăria Capitalei a anunțat că începând cu 30 aprilie, va începe cel mai amplu proiect outdoor din București: „STRĂZI DESCHISE – BUCUREŞTI, PROMENADĂ URBANĂ”. Evenimentul se desfășoară în mai multe weekenduri din perioada 30 aprilie – 16 octombrie și presupune instaurarea temporară a cinci zone pietonale în zona centrală a orașului.

Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața George Enescu, Piața Universității, Bulevardul Unirii, Șoseaua Kiseleff, cu propunerea de extindere a zonelor pietonale şi în afara centrului oraşului, pe mai multe străzi din cele şase sectoare ale Capitalei, vor fi zone în care bucureștenii se vor putea bucura de plimbări.

Traseele evenimentelor din weekend-ul 30 aprilie – 1 mai

În weekend-ul 30 APRILIE – 1 MAI vor avea loc evenimente culturale, ce includ spectacole de teatru, expoziţii, recitaluri de muzică şi poezie, ateliere pentru copii, lectură de text.

Zone pietonale în intervalul 30 aprilie – 1 mai la „Străzi deschise”, în intervalul orar 9.00 – 22.00, sunt:

• Şoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi strada Monetăriei;

• Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;

• Bulevardul Unirii, între Splaiul Independenţei şi Bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv între Bulevardul Dimitrie Cantemir şi Bulevardul Mircea Vodă (sensul spre Piaţa Alba Iulia).

Citește și: De ce și-a schimbat Brigitte Pastramă religia

Ce crede fata cea mică a primei doamne a Franței despre relația mamei sale cu Emmanuel Macron

Anca Sigartău, despre lupta ei cu cancerul: „Eu știam că mor”

Când se vor căsători Alin Oprea și Medana Medaria

Program artistic

Din program fac parte spectacole de teatru în aer liber (Teatrul Masca, Teatrul de Revistă Constantin Tănase), spectacole și activități pentru copii (Teatrul Ion Creangă, Opera Comică pentru copii), expoziţii (creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București) și activități sportive (Proedus – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București). În paralel, în Piața Universității începe cea mai amplă expoziție de fotografie „World Press Photo Romania”, care va putea fi vizitată în perioada 1 mai – 4 iunie 2022, iar la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București sunt deschise trei expoziţii, care își așteaptă vizitatorii în intervalul orar 10:00 – 17:30.

Programul complet al primului weekend „Străzi deschise” este disponibil pe www.pmb.ro.

• Zona 1 – Palatul CEC – Muzeul de Istorie al României // Teatru;

• Zona 2 – Teatrul Odeon – Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” // Teatru, Muzică;

• Zona 3 – Magazinul Muzica // Literatură, Proiecte participative;

• Zona 4 – Biserica Kretzulescu // Muzică, Dans;

• Zona 5 – Muzeul Național de Artă al României // Arte vizuale;

• Zona 6 – Piața „George Enescu” // Activități pentru copii;

• Zona 7 – Hotel Radisson // Teatru;

• Zona 8 – Hotel Golden Tulip // Arte vizuale;

• Zona 9 – Şoseaua Kiseleff // Sport & agrement, Arte vizuale.

Primăriile de sector se alătură proiectului „Străzi Deschise”

Elementul de noutate îl reprezintă extinderea activităților spre toate sectoarele Capitalei. În fiecare sector vor fi 4 weekenduri cu porțiuni închise de străzi, cu multă muzică, sport și voie bună, cu artă în toate formele sale. Străzile urmează să fie anunțate de fiecare primărie de sector în parte, a anunțat viceprimarul Capitalei, Stelain Bujduveanu.

Străzile care timp de patru weekend-uri vor fi transformate în locuri de promenadă, au fost propuse de primăriile de sector, potrivit news.ro.

– Sectorul 1 a propus ca Bd. Bucureştii Noi să devină zonă pietonală şi se iau în calcul Barbu Delavrancea şi Promenada Verde;

– În Sectorul 2 va fi deschis pentru promenadă giratoriul de pe Strada Maior Coravu, aflat la intrarea în Arena Naţională, şi str. Mătăsari , în perimetrul dintre Pache Protoponescu şi Matei Voievod;

– Sectorul 3 îşi propune să transforme strada Câmpia Libertăţii ìn zonă de promenadă;

– Sectorul 4 a venit cu varianta Şos. Berceni şi str. Candiano Popescu;

– Sectorul 5 intră în proiect cu Zona Parcului Sebastian;

– Sectorul 6 a stabilit ca Bd. Drumul Taberei, între fostul cinematograf Favorit şi Parcul Drumul Taberei, să fie pietonală, în iunie şi iulie, cu posibilitatea de extindere a programului în această zonă.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter