Directorul OMS: „Ce e mai rău încă nu a venit”

De Oana Savin, pe
Când întreaga lume credea că lucrurile încep să revină la normal, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, vine cu o previziune sumbră.

„Cu toții vrem ca acest lucru că se termine. Cu toții vrem să ne continuăm vieța, dar realitatea grea este că pandemia nu este nici măcar aproape de a trece”, a anunțat dirfectorul OMS.

În întreaga lume virusul a afectat peste 10 milioane de oameni și a ucis peste 502.000 persoane.

„Unele țări au cunoscut acum o reapariție a cazurilor deoarece încep să-și redeschidă economiile și societățile. Majoritatea oamenilor rămân susceptibili. Virusul mai are încă mult spațiu de mutat”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Mediafax.

Citește și: O nouă tulpină de virus gripal cu potențial pandemic, descoperită la porci în China

De asemenea, acesta a precizat că unele guverne ar trebui să ia  în considerare reproducerea strategiei Coreei de Sud pentru testarea, urmărirea contactelor și izolarea persoanelor infectate.

„Ce e mai rău încă nu a venit” și asta pentru că, spune Tedros, multe nașiuni și lideri mondiali rămân împărțiți cu privire la modul de combatere a coronavirusului.

„Îmi pare rău să spun asta dar, cu acest tip de mediu și condiții, ne temem de ce este mai rău. De aceea trebuie să ne unim acțiunile și să combatem acest virus pericuslo”, a subliniat directorul OMS.

„La șase luni de la începerea epidemiei s-au putea să pară un record să spun exact același lucru, dar același lucru funcționează. Testează, testează, izolează, carantinează”, a mai spus el.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter