OMS a prezentat scenariul cel mai probabil al evoluției pandemiei de COVID-19 în 2022

De Unica.ro, pe

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat un plan actualizat referitor la pandemia de COVID-19 și modul în care aceasta va evolua în 2022. Sunt posibile trei scenarii, spun experții în sănătate.

OMS a transmis că cel mai probabil scenariu privind pandemia de COVID-19 este ca severitatea bolii să scadă în timp, ca urmare a creșterii imunității.

Pe baza informaţiilor pe care le avem acum, cel mai probabil scenariu este că virusul COVID-19 va continua să evolueze, dar severitatea bolii pe care o produce se va reduce în timp întrucât imunitatea creşte ca urmare a vaccinării şi infectării, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Agerpres.

Această ipoteză nu exclude posibilitatea ca numărul de cazuri și de decese să ajungă periodic la un vârf, ca urmare a slăbirii imunității, de aceea grupurile vulnerabile ar necesita doze boster la anumite intervale de timp, a mai spus șeful OMS.

Care sunt celelalte două scenarii OMS cu privire la pandemia de COVID-19

Reprezentantul OMS a mai prezentat alte două posibile scenarii ale evoluției pandemiei de COVID-19.

Citește și: Vremea ANM: Alertă meteo de ploi și vânt puternic

Ioana Ginghină, pe podium într-o rochie transparentă. „A fost o experiență inedită”

Soția lui Alec Baldwin este însărcinată din nou. Actorul va deveni tată pentru a opta oară

Bruce Willis se retrage din activitate. De ce boală suferă actorul

Fie ar putea să apară variante mai puțin severe, iar dozele bosster sau noi formule ale vaccinurilor împotriva COVID-10 să nu mai fie necesare, fie va apărea o variantă mai virulentă, iar protecția oferită de vaccinările anterioare sau de infectare cu virusul SARS-CoV-2 să se diminueze rapid.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter