Klaus Iohannis: „Nu mai prelungim starea de alertă după 8 martie”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 04 martie 2022, 16:16

După 8 martie se ridică starea de alertă instaurată în România, anunță președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Nu mai prelungim starea de alertă după 8 martie”

„Pandemia de COVID-19 este pe o pantă accelerat descendentă. Valul 5 e aproape de a se termina. Este timpul să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situații. Am convocat o ședință de evaluare cu toți responsabilii. Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instaurată în România”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate o serie de măsuri în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg de autoritățile abilitate în curând”, a continuat.

„Au fost doi ani foarte grei, în care existența noastră a fost modificată radical. (…) Peste 60 de mii de români au pierdut lupta cu boala. Aceste cifre exprimă multă suferință. Sunt reflecția unei tragedii care a produs urme adânci”, a mai spus.

„Doresc să mulțumesc medicilor, asistenților, infirmierilor, farmaciștilor și tuturor celor care au fost permanent în prima linie în lupta cu virusul. Mulțumesc și tuturor oamenilor care au respectat măsurile impuse”, a completat.

„Ultimii doi ani ne-au demonstrat că trebuie să învățăm să trăim în acest context epidemiologic, să ne adaptăm”, a notat.

„Vreau să subliniez că rămânem vigilenți. Obiceiurile bune de prevenție dobândite în ultimii doi ani trebuie menținute. Este important să continuăm să ne vaccinăm și protejăm. Pandemia ne-a arătat că sănătatea trebuie tratată întotdeauna ca o prioritate”, a mai declarat președintele Klaus Iohannis.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter