Ce se întâmplă cu școlile săptămâna viitoare, în contextul pandemic

De Unica.ro, pe

În contextul pandemic, deschiderea școlilor și închiderea lor pentru a trece în online a suferit multe fluctuații, dar autoritățile au anunțat că intenția este să le țină cât mai mult deschise.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că școlile își vor continua activitatea în format fizic săptămâna viitoare, dar vor exista cazuri punctuale în care acest lucru nu va fi posibil. El a spus că gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în spitale este de 45,7% la nivel național. Pragul maxim stabilit de autorități pentru a trece în sistemul online este de 75%.

Andrei Baciu a subliniat faptul că obiectivul autorităților este de a menține școlile deschise cât mai mult timp. „Este un obiectiv nu numai al Ministerului Sănătăţii, al Ministerului Educaţiei, al Guvernului României, ci cred că este un obiectiv al întregii ţări de a menţine şcolile cât mai mult deschise”, a spus el, citat de Digi24.

Acesta a adăugat: „În acest sens, acest mecanism prin care ţinem cont de rata de ocupare a paturilor în momentul de faţă, astăzi, joia, când se evaluează săptămânal pentru săptămâna viitoare, rata de ocupare a paturilor este de 45,7% la nivel naţional, iar pe judeţe variază între 22% şi 58%. Ca urmare, săptămâna viitoare, şcolile îşi vor continua activitatea în formatul clasic, în formatul fizic, cu excepţia claselor şi şcolilor care prezintă cazuri punctuale de copii cu SARS-CoV-2”.

Citește și: Peste 50% din copiii de 11-13 ani au vizionat pornografie. Ce pot face părinții?

Citește și: Când ar trebui să îți duci copilul la logoped – care sunt semnele

Citește și: Sfaturi pentru a te descurca cu un copil încăpățânat

Citește și: Avertismentul medicului Mihai Craiu: copiii care trec prin COVID-19 pot rămâne cu sechele, de la oboseală la probleme cardiace

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai vorbit despre tendința de scădere a gradului de ocupare a paturilor din spitale, dar și menținerea numărului de cazuri de pacienți internați la terapie intensivă. „Vorbim de o tendinţă”, a spus el. „Sunt analize în desfăşurare la nivelul Ministerului Sănătăţii şi pe măsură ce acestea se finalizează o să mai venim cu informaţii în acest sens”.

Ministerul Educației a stabilit că, începând cu data de 17 ianuarie 2022, noul criteriu privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar este gradul de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate pacienților tratați pentru COVID-19. Astfel, dacă gradul de ocupare depășește 75%, cursurile școlare se organizează cu prezență fizică.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter