Alertă OMS cu privire la patru siropuri de tuse, după moartea a zeci de copii

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 06 octombrie 2022, 13:36

OMS a emis o alertă la nivel global cu privire la patru siropuri de tuse ce ar putea avea legătură cu moartea a zeci de copii din Gambia.

OMS avertizează cele patru siropuri de tuse, Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup și Magrip N Cold Syrup, fabricate în India, ar putea duce la leziuni grave sau chiar deces, mai ales în rândul copiilor.

Citește și: Gina Pistol, schimbare surprinzătoare de look. A stat opt ore la salonul de înfrumusețare

Experiență de coșmar după o vizită la cosmetică. „Când m-am privit în oglindă nu mi-a venit să cred”

Anunțul făcut de Andreea Bănică pe rețelele de socializare: „Eu care credeam că nu mă dărâmă nimic”

Hilary Swank este însărcinată cu gemeni. Actrița are 48 de ani

Alertă OMS cu privire la patru siropuri de tuse, după moartea a zeci de copii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că aceste siropuri au fost „potențial legate de leziuni renale acute și de 66 de decese în rândul copiilor” în Gambia, potrivit Libertatea. În urma analizelor de laborator s-a constatat că mostrele de produse au fost „contaminate cu cantități inacceptabile de dietilenglicol și etilenglicol”.

Substanțele toxice „pot include dureri abdominale, vărsături, diaree, incapacitatea de a elimina urina, dureri de cap, alterarea stării mintale și leziuni renale acute care pot duce la deces”, a mai precizat OMS.

De asemenea, experții au mai transmis că deși cele patru produse ar fi putut fi distribuite „prin intermediul piețelor informale” și în alte țări sau regiuni.

Medicii din Gambia au constatat o creștere a cazurilor de leziuni renale acute în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani la sfârșitul lunii iulie. Autoritățile au suspendat utilizarea tuturor siropurilor de paracetamol. Luna trecută, oficiali din domeniul sănătății au declarat că zeci de copii au murit.

Sursă foto: Shutterstock


Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter