Șeful Moderna crede că ne apropiem de finalul pandemiei: „Acesta este un scenariu rezonabil”

De Unica.ro, pe

Directorul general al companiei americane Moderna, Stephane Bancel, crede că ne apropiem de fazele finale ale pandemiei COVID-19.

Stephane Bancel crede că sunt șanse mari ca variantele care vor apărea după Omicron să devină tot mai puțin virulente. El a spus că este „rezonabil” să considerăm că ne apropiem de fazele finale ale pandemiei de COVID-19, potrivit postului CNBC, citat de News.ro

Șeful Moderna a fost întrebat ce crede despre afirmațiile oamenilor care susțin că pandemia este aproape de sfârșit. El a răspuns astfel, conform Libertatea: „Cred că acesta este un scenariu rezonabil. Există o şansă de 80% ca, pe măsură ce evoluează Omicron sau virusul SARS-CoV-2, să vedem virusuri din ce în ce mai puţin virulente”.

Cu toate acestea, Stephane Bancel a subliniat că există și posibilitatea de 20% „în care vedem o următoare mutaţie mai virulentă decât Omicron”. El a adăugat: „Cred că am avut noroc, la nivel mondial, că Omicron nu a fost foarte virulentă, dar totuşi vedem mii de oameni care mor în fiecare zi pe planetă din cauza Omicron”.

Citește și: Optimism în noul an despre evoluția pandemiei de COVID-19: „Ziua în care virusul va deveni endemic”

Citește și: Medicul Radu Țincu: numărul insuficient de persoane vaccinate anti-COVID-19 va întârzia relaxarea restricțiilor din România

Citește și: Un bărbat din Turcia are COVID-19 de mai bine de un an

Citește și: COVID-19 în România: Care va fi prima restricție ridicată

În data de 15 februarie, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că în ultima săptămână a fost înregistrată o scădere importantă a numărului de infectări cu coronavirus la nivel mondial.

Pe de altă parte, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a atras atenția oamenilor în luna ianuarie, subliniind că omenirea traversează un moment critic al pandemiei și „este periculos să presupunem că Omicron va fi ultima variantă și că suntem în finalul jocului”. La acea vreme, el spunea: „Dimpotrivă, la nivel global, condițiile sunt ideale pentru a apărea mai multe variante”.

Totodată, mai mulți experți și-au exprimat optimismul cu o posiblă încheiere a pandemiei în anul 2022. Angela Rasmussen, expertă în virusologie în Canada, a spus: „Dacă trecem acest test, al solidarităţii globale, 2022 va aduce sfârşitul pandemiei şi o revenire a multora din libertăţile care par acum greu de recuperat”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter