Avertisment OMS pentru Europa: ″În octombrie și noiembrie vom avea mulți morți”

De Unica.ro, pe
OMS a emis un avertisment asupra pericolului "oboselii COVID", mai ales în rândul tinerilor, dar și asupra faptului că în următoarele luni numărul deceselor provocate de noul coronavirus ar putea crește alarmant. 

Hans Kluge, directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a lăudat modul în care Europa a reușit să lupte împotriva noului coronavirus, dar a avertizat asupra pericolului ”oboselii COVID”, mai ales în rândul tinerilor. Kluge a precizat că este nevoie de participarea lor în lupta împotriva pandemiei și trebuie găsite soluții pentru a le permite socializarea în siguranță.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

”Mulţi tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preţ ridicat”, a spus Hans Kluge.

”Interacţiunea socială este atât de importantă pentru a evita singurătatea. Este un motiv important de îngrijorare pentru cei tineri”, a mai adăugat acesta, potrivit știrileprotv.ro.

″În octombrie și noiembrie vom avea mulți morți”

Reprezentantul OMS a mai subliniat faptul că ne așteaptă o perioadă mai dificilă odată cu venirea sezonului rece, când este posibili ca numărul cazurilor de COVID-19 în Europa să crească și totodată numărul deceselor.

„Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată”, a declarat Hans Kluge, care s-a arătat însă încrezător că lecțiile învățate și strategiile dobândite în lunile care au trecut de la începutul pandemiei vor fi de folos în lunile de iarnă, astfel încât să fie evitate noi restricții.

Citește și: Vaccinurile anti-COVID din China ar putea fi lansate pe piață în luna noiembrie

Acest lucru a fost, spre exemplu, vizibil într-o rată a mortalităţii în scădere în comparaţie cu luna februarie şi în felul în care s-a manifestat solidaritatea în societate, a spus Kluge.

″În februarie, am vizat societatea, am vizat şcolile, acum vizăm virusul. Aceasta este vestea bună″⁣, a transmis reprezentantul OMS.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter