Doar 10% din călători plătesc biletul de autobuz în București – care este soluția autorităților

De Unica.ro, pe

Doar 10% dintre călătorii care folosesc transportul în comun de suprafață în București și Ilfov plătesc bilet, iar autoritățile au un plan de a combate această problemă.

Datele provin de la TPBI – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, care notează că numărul persoanelor care plătesc călătoriile în mijloacele de transport STB a scăzut constant în ultimii doi ani. Mai exact, 215.000 de călători au bilete valabile în fiecare zi la o estimare de aproximativ 2,1 milioane de călători pe zi.

Tocmai de aceea, începând cu 1 septembrie, vor fi mai multe controale în mijloacele de transport în comun. De asemenea, în echipele de control vor fi și polițiști, potrivit Digi24.

Un comunicat TPBI arată următoarele: „Foarte mulți petenți reclamă faptul că în rândul călătorilor există persoane care nu dețin titlu de călătorie, dar, printr-un comportament agresiv față de echipele de control, nu sunt sancționați. Pentru a evita potențialele conflicte, TPBI a obținut sprijinul autorităților locale, care vor asigura prezența unor reprezentanți ai poliției în cadrul echipelor de control”.

Citește și: Țara în care un singur protestatar a răspuns la mitingul anti-COVID-19

Citește și: A început teroarea talibanilor în Afganistan: un german împușcat în drum spre aeroport, și ruda unui jurnalist ucisă

Citește și: Legea concediului medical pentru pacienții cu arsuri grave se schimbă după cazul medicului erou Cătălin Denciu

Citește și: Un fost ofițer CIA care a numit pandemia „o farsă” a murit de COVID-19

Călătorii pot plăti călătoriile cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul de pe liniile STB prin mai multe metode: pot folosi un card de transport, pot plăti bilete sau abonamente cu ajutorul aplicației 24Pay, prin SMS sau cu un card bancar contactless direct la validator. Ultima variantă poate fi folosită în autobuzele Otokar și Mercedes Hibrid sau pe liniile de tramvai 1/10 și 41.

Suprataxa pentru călătorii care nu au bilet este de 80 de lei (echivalentul unui abonament lunar pe toate liniile). În cazul contravenienților care nu achită suprataxa, amenda s-a mărit, acum încadrându-se între 300 și 500 de lei.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter