Sute de clădiri din București, pericol pentru oricine trece pe lângă ele. Ce spune primarul despre consolidări

De Unica.ro, pe

În București, sute de blocuri cu bulină roșie din zonele istorice reprezintă un pericol pentru oameni – atât locatari, cât și trecători.

Bucăți de tencuială desprinse de pe fațadele blocurilor sunt un motiv de panică atât pentru locatari, cât și pentru cei care circulă pe lângă aceste blocuri. Primarul Bucureștiului a spus că nu sunt bani pentru a repara clădirile.

Este vorba despre 350 de blocuri cu bulină roșie, care s-au degradat tot mai mult în ultimii ani. Un bucureștean a declarat pentru Digi24, în legătură cu clădirile vechi, următoarele: „Era să-mi pice în cap, dar mi-a picat lângă picior. Să se apuce de treabă și să nu se mai certe între ei! Ei se ceartă, dar noi murim”.

Consolidarea blocurilor cu pricina este un proces foarte dificil. Lămâița Bădulescu, administrator de bloc, a povestit cât de anevoioase au fost încercările ei în acest sens: „De fiecare dată când plouă și bate vântul, cade tencuiala. De cinci ani încerc să obțin un certificat de urbanism și autorizație să reparăm pe banii noștri fațada, dar nu ne primesc, m-au trimis la Cultură. Am făcut raport de expertiză pentru Cultură, de fiecare dată mă primește altcineva, de fiecare dată se solicită altceva”.

Citește și: Fetiță de 10 ani, însărcinată în luna a cincea. Primarul satului: „Mama ne-a spus că s-a jucat cu un băiat”

Citește și: Cum se văd schimbările climatice de pe Terra din spațiu, conform unui astronaut

Citește și: Istoria evreilor și Holocaustului ar putea deveni materie de liceu

Citește și: Alin are nevoie de 10.000 euro pentru un tratament de lungă durată. De aproape zece ani, băiatul se luptă cu cancerul cerebral

Ea a întâlnit numai refuzuri, după cum a povestit: „Prețurile stabilite de proiectant au fost undeva la 1.000 de euro pe metrul pătrat, prețul de la compania de consolidări a fost de 2.600 de euro pe metrul pătrat, cu TVA cu tot”.

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a admis că sunt probleme în acest sens, și că primăria nu are bani să consolideze clădirile. „Nu au existat niciodată suficiente fonduri alocate pentru această activitate”, a spus el, citat de Digi24. „Noi am moștenit niște situații juridice foarte complicate, acolo unde s-au început lucrările, pentru că s-au făcut lucrări cu compania de consolidări, care a lucrat anumite perioade fără diriginți de șantier, care a făcut alte lucrări decât cele trecute în autorizația de construire și e foarte greu să descâlcești ce s-a făcut înainte”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter