Cât va costa un abonament anual pentru Metrorex, STB și ruta feroviară gară-aeroport

De Unica.ro, pe

Metrorex a anunțat care vor fi prețurile biletelor și abonamentelor metropolitane integrate pentru metrou, transportul de suprafață și transportul feroviar pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă.

Astfel, un abonament anual care încorporează toate aceste servicii va costa 2.000 lei, după cum relatează Jurnalul. Metrorex a spus că începând de joi își va optimiza oferta tarifară prin lansarea primelor blete metropolitane integrate pentru transportul de suprafață din regiunea București-Ilfov, transportul cu metroul și transportul pe calea ferată, pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă.

Biletele acoperă titluri de călătorie de 24 de ore, 72 de ore, o lună, șase luni sau 12 luni. Un bilet de 24 de ore costă 20 de lei, pe când unul de 72 de ore costă 40 de lei. Prețul unui abonament metropolitan integrat pe o lună este de 140 de lei în cazul în care include călătorii cu metroul și pe calea ferată, respectiv 210 lei dacă include și transportul de suprafață.

Citește și: Klaus Iohannis, despre ce înseamnă conflictul Rusia-Ucraina pentru țara noastră: „Niciun român nu trebuie să se teamă”

Citește și: Avertismentul producătorilor agricoli: mâncarea ar putea să fie de trei ori mai scumpă în primăvară

Citește și: Crește prezența militară în România. Secretarul General NATO: „Avem motive serioase de îngrijorare”

Citește și: Petiție pentru a reintroduce vacanța intersemestrială: „Copiii trebuie aduși la munte să schieze, să se dea cu snowboardul”

Același abonament costă 800 de lei pe o perioadă de șase luni dacă acoperă călătorii cu metroul și pe calea ferată, respectiv 1.100 de lei dacă acoperă și transportul de suprafață. Similar, abonamentul pe un an variază între 1.400 de lei și 2.000 de lei.

Biletele de călătorie metropolitane integrate care au valabilitatea între 24 și 72 ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, orice metrou și orice tren de pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov. La metrou va exista o temporizare de 15 minute și vor putea fi cumpărate de la punctele de vânzare de la metrou.

Inițiativa de a crea un sistem integrat de tarifare pentru cele trei moduri de transport public (cu metroul, rutier/pe șine, feroviar) are ca scop, potrivit Metrorex, să ofere utilizatorii transportului public mai multă accesibilitate la serviciile de transport din capitala țării.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter