Greva STB: angajații refuză să muncească și amenință că vor face grevă și vineri, deși aceasta a fost suspendată de Tribunalul București

De Unica.ro, pe

Deși Tribunalul București a suspendat greva STB, angajații refuză să se întoarcă la muncă și amenință că vor continua așa și vineri.

Tribunalul București a dispus suspendarea grevei generale declanșate de angajații STB. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, astfel încât angajații sunt obligați să se întoarcă la muncă. Șoferii refuză însă să iasă pe trasee și amenință că vor continua greva și vineri, 21 ianuarie.

Adrian Criț, directorul STB, a declarat pentru Libertatea că a primit decizia instanței și că a transmis prin dispecerat să se reia activitatea. „Decizia Tribunalului București este executorie, drept urmare din momentul publicării vehiculele trebuie să intre pe traseu”, a spus el. „Noi avem deja decizia, am dat comanda în dispecerat ca vehiculele să iasă pe trasee”.

Cu toate astea, la mai bine de două ore de la decizia instanței, niciun autobuz, troleibuz sau tramvai nu circulă în București. Sindicaliștii au explicat jurnaliștilor Libertatea că nu vor ieși pe traseu, întrucât sunt nemulțumiți de conducere. Mai mult, e susțin că își vor relua activitatea doar atunci când directorul își va da demisia și se va face contractul colectiv de muncă, astfel încât există posibilitatea ca greva să continue și vineri, pe 21 ianuarie.

Citește și: Ce este comparația socială și cum îți distruge interacțiunile cu cei din jur

Citește și: Oana Rotariu, supraviețuitoare Colectiv: „Trebuie să-ți permiți să simți durerea și să vorbești despre ea”

Citește și: Măsuri extreme: angajați încuiați în clădirea de birouri, după depistarea unui singur caz de infectare cu Omicron

Citește și: Sfaturi pentru a te descurca cu un copil încăpățânat

În dimineața zilei de 20 ianuarie, directorul STB a anunțat într-o conferință de presă că greva este ilegală și că plănuiește să facă plângere împotriva liderilor din spatele acesteia. „Angajații noștri au un contract de muncă valabil, au drepturile respectate și trebuie să-și îndeplinească obligațiile față de societate și utilizatorii transportului public”, a subliniat Adrian Criț.

Tot acesta a dat vina pe liderii de sindicat, susținând că aceștia îi manipulează pe angajați de dragul propriilor interese: „Liderul de sindicat are incompatibilități. Au fost identificate mari afaceri în care este implicat, afaceri pe care le are cu STB prin centrul de sănătate și diferiți furnizori. Domnul Petrariu (n.r. – liderul de sindicat Vasile Petrariu) simte că a pierdut puterea, această societate este condusă, nu mai conduce sindicatul reprezentativ”.

Prin refuzul de a se întoarce la muncă în condițiile în care Tribunalul București a luat decizia de a suspenda greva, angajații STB riscă să se aleagă cu dosare penale.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter