Sănătate: Masajul chinezesc, relaxare şi vindecare

De Libertatea pentru femei, pe

Nu e benefic doar în cazul reumatismului sau al afecţiunilor spatelui, ci ajută la tratarea sau prevenția multor probleme de sănătate, cum ar fi durerile de cap, insomnia sau tulburările menstruale.
Masajul Tui Na este practicat, alături de acupunctură și de fitoterapie, de mii de ani în China. S-a răspândit apoi în toată Asia, unde a căpătat nuanțe locale. Ajunge și în Europa unde este totuși mai puțin cunoscut.
Am aflat mai multe despre acest procedeu de la dr. Ciprian Popescu, medic specialist medicină de familie cu competențe în acupunctură și masaj, care ne-a spus: „Denumirea exprimă caracterul viguros și practic al acestei metode terapeutice. «Tui» înseamnă a împinge, iar «na» – a apuca. Masajul chinezesc presupune un anasamblu de manevre: atingere, presare, strângere, fricționare, bătăi rapide cu palma, lovire ușoară, balansare, tragere, extindere etc. Sunt influențați astfel mușchii, pielea, încheieturile, țesuturile moi. Astfel, se ajunge la detensionare musculară, ceea ce induce confort psihic și potențează tratamentul în cazul altor afecțiuni.
În plus, previne apariția stresului. Nu se tratează boli grave prin Tui Na și nici nu are rezultate spectaculoase, dar se stimulează un proces natural și lent de recuperare.”

BENEFICII:

► reduce tensiunea musculară;
► combate durerile de cap și migrenele;
► elimină toxinele din corp;
► îmbunătățește circulația sângelui și a limfei;
► crește mobilitatea articulațiilor;
► flexibilitate sporită;
► reduce stresul fizic și mental;
► scade anxietatea;
► înlătură problemele legate de somn.

ESTE CONTRAINDICAT ÎN CAZUL:

► afecțiunilor medicale acute care necesită tratament de urgență;
► diverselor probleme dermatologice aflate în fază acută.

MAI ESTE EFICIENT ÎN:

► spondiloză cervicală, lumbago, sciatică;
► afecțiuni ale genunchiului;
► constipație;
► tulburări menstruale și sindromul premenstrual.

TE AJUTĂ SĂ FII ÎN FORMĂ MAXIMĂ

„La baza acestui tip de masaj se află principiile medicinei chineze, conform cărora există 12 meridiane prin care circulă energia de tip Yin sau Yang. Fiecare este în legătură cu un organ receptor. Acestora li se adaugă două „vase”: cel de concepție, aflat pe partea anterioară a corpului, care reunește între ele toate organele Yin, și cel guvernator pe partea dorsală a corpului, care reunește toate organele Yang. Pe fiecare meridian se găsește un anumit număr de puncte energetice. În cazul în care există un exces de energie cauzat de un organ bolnav, pot apărea dureri într-un anumit loc de pe meridianul aflat în legătură cu el. Acestea sunt semnalul de alarmă care indică faptul că există o problemă fizică sau psihică. Masajul spatelui presupune parcurgerea meridianului vezicii urinare, de-a lungul căreia se află proiectate toate organele interne. Astfel, se îmbunătățește funcționarea lor.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter