Copil din București, în stare gravă la spital după ce a căzut într-o groapă cu apă clocotită săpată de RADET

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 20 octombrie 2021, 14:02

Un copil în vârstă de 9 ani, din București, a ajuns la spital în stare gravă după ce a căzut într-o groapă cu apă clocotită săpată de RADET. Băiatul a ajuns la Spitalul “Grigore Alexandrescu” cu arsuri de gradul 3 pentru că temperatura apei era de 95 de grade Celsius.

Groapa a fost săpată între blocuri, în sectorul 1 al Capitalei, pentru ca angajații RADET să repare o conductă cu apă caldă, dar zona nu era împrejmuită. Abia după tragedie, locul respectiv a fost împrejmuit cu un gard.

”Sesizările au fost făcute și în scris, există și sesizări înregistrate pe site-ul RADET. Noi nu am știut cât de fierbinte e apa, doar am anunțat că este aici un loc în care iese la suprafață apă fierbinte și am ferit copiii să nu se joace acolo, neștiind despre ce este vorba, dar nu a venit nimeni, nu a fost împrejmuit până acum”, a declarat Mihai Eremia, tatăl copilului, potrivit Antena3.

Citeşte şi: Decesul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară nu ar fi fost provocat de un accident. Ce spune sora solistei

La câteva ore după incident, directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, a explicat că zona nu a fost împrejmuită din lipsă de finanțare. În plus, acesta a declarat că se pot întâmpla tragedii și mai mari dacă nu vor fi luate măsuri.

”Nu aș vrea să fiu în pielea unui părinte care pățește așa ceva. Este o situație regretabilă, din păcate. Mi-am exprimat regretul, îmi pare rău, facem tot ce putem ca să ținem acest sistem în funcțiune și atragem atenția cu privire la situația gravă în care este acest sistem de foarte mulți ani.

Se pot întâmpla, din păcate, tragedii mult mai mari și mult mai grave! Și aici vorbim de lipsa de finanțare a acestui sistem. Din păcate, se poate întâmpla orice fel de nenorocire în București, oricând. Sunt două mii de tone de apă fierbinte care curg în fiecare oră. Pot fi locuri în care să se creeze caverne în care să cadă mașini. Pot cădea tramvaie!”, a declarat Claudiu Crețu, director Termoenergetica.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter