Tatuajele, greşeli greu de înlăturat

De Flavia Jurca, pe Ultimul update Joi, 25 martie 2021, 14:06

Tatuajele sunt foarte la modă în zilele noastre datorită unor emisiuni ca Miami Ink şi L.A. Ink, dar ceea ce nu spune nimeni este cât de greu este să corectezi unul.
Într-un episod din serialul documentar „L.A. Ink”, Kat von D, regina tatuajelor din Los Angeles, mărturisea că jumătate din tatuajele ei sunt făcute la beţie şi că altele trebuie înlăturate cu totul fiindcă nu mai sunt de actualitate (de exemplu, Kat mai are încă pe gât tatuat numele fostului soţ), dar spunea şi că înlăturarea nu este nici pe departe la fel de distractivă ca realizarea unui tatuaj.

Moda vine şi trece, iar oamenii iau decizii la fel de dăunătoare lor înşişi ca întotdeauna, astfel că oricine se poate afla la un moment dat (dar mai ales în urma unei nopţi în compania alcoolului) în situaţia de a trebui să îşi îndepărteze un tatuaj.

Există mai multe metode dintre care poţi alege, în funcţie de intenţiile tale ulterioare. Cel mai bine este să nu fii nesăbuită în momentul în care îţi faci un tatuaj şi să verifici portofoliul artistului tatuator la care apelezi, ca să fii sigură că poate realiza cu precizie modelul ales de tine. Odată pătrunsă cerneala în piele, trebuie să îţi dai seama că tatuajul va rămâne cu tine toată viaţa şi că nu este un wallpaper de Windows pe care îl poţi schimba oricând.

Numele de iubiţi şi chiar de soţi nu sunt o alegere inspirată pentru a le tatua pe pielea ta, deoarece relaţiile sunt extrem de volatile în zilele noastre  şi rişti să ajungi ca Johnny Depp, care după ce s-a despărţit de Winona Ryder, a vrut să îşi înlăture faimosul „Winona Forever”, descoperind că nu are forţa de a rezista durerii unei proceduri cu laser şi optând pentru transformarea tatuajului în „Wino forever”.

Să spunem deci că ai un tatuaj de care ai prefera să scapi cât de repede. Iată metodele disponibile în prezent.

a) Machiajul  – Există fonduri de ten cu acoperire maximă, aceasta fiind cea mai inspirată soluţie în cazul în care participi la un eveniment public sau un interviu în ziua următoare. Nu doare deloc, te poţi machia singură şi nu te costă decât preţul fondului de ten.

b) Acoperirea sau re-tatuarea – Dacă eşti nemulţumită de  modul cum arată, poţi acoperi tatuajul vechi cu unul nou, mai bine realizat şi ceva mai abstract, astfel încât tot vei avea un tatuaj, dar unul de care eşti mulţumită. Atenţie însă, nu vei putea niciodată să acoperi tatuaje alb-negru-gri  cu tatuaje în culori pastelate. Nici această metodă nu este prea dureroasă, întrucât doar primeşti un tatuaj nou.

c) Decuparea şi înlocuirea – O metodă desprinsă practic din filmele de groază, aceasta constă în tăierea pielii tatuate şi înlocuirea ei cu piele din alte zone ale corpului. Necesită anestezie locală şi este mult mai scumpă ca o re-tatuare.

d) Înlăturarea cu laser – Deşi se folosesc anestezice locale, totuşi procedura cu laser se întinde pe mai multe zile şi este şi foarte dureroasă. Este metoda preferată de „management al tatuajelor” printre vedete, deoarece lasă cele mai puţin vizibile urme.

Pielea din zona cu pricina nu îşi revine niciodată, păstrând o sensibilitate şi o textură aparte, aşa că, din nou, gândeşte-te foarte bine dacă ai condiţiile şi motivaţia suficientă pentru a-ţi face un tatuaj.

Numeroase celebrităţi de la Hollywood au fost nevoite să se lase pe mâna medicului pentru a-şi înlătura cu laser tatuajele primite în momente de euforie şi exaltare:  Charlie Sheen a trebuit să îşi steargă de pe piele numele fostei soţii la cererea actualei; în 1990, Tommy Lee şi-a şters un tatuaj în formă de zvastică, iar Britney Spears a trebuit să îşi înlăture un cuvânt în limba ebraică din cauză că fusese scris greşit.

În ultimul rând, poate costul operaţiunii de înlăturare a unui tatuaj te va face să te gândeşti bine înainte să decizi să laşi pe cineva să îţi folosească pielea drept pânză de pictură: 40 RON per centimetru pătrat sau mai mult în alte cazuri. Pentru această operaţiune, te poţi prezenta la secţia de chirurgie plastică a marilor spitale şi la saloanele de înfrumuseţare destul de numeroase care oferă acest serviciu.

Dacă ești interesat de această artă, află cum se fac tatuajele!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter