Top momente virale ale anului 2022. Cum au reacționat oamenii după moartea Reginei și „vizita” lui Elon Musk la Bran

De Ovidiu Cojocaru, pe

Internetul a devenit cea mai rapidă cale de acces prin care oamenii pot distribui informații, pot discuta despre cele mai fierbinți evenimente sau pot analiza fiecare mișcare a vedetelor. În acest context iată care sunt top momente virale ale anului 2022.

În momentul în care se întâmplă ceva, utilizatorii inundă cronologia rețelelor sociale cu reclame, sentimente și opinii despre ceea ce tocmai s-a întâmplat. Aceste dezbateri evoluează și se transformă rapid într-o știre atunci când ajung la urechile jurnaliștilor.

Care au fost cele mai tari momente virale ale anului 2022

Unele evenimente, desigur, domină ciclul știrilor mai mult decât altele. Dar nu toate evenimentele semnificative din punct de vedere cultural sunt făcute cu aceleași ingrediente. Unele au valoare pură de șoc, iar altele sunt născute din bârfele celebrităților care au o bucată de adevăr.

Anul acesta, acestee momente au inclus multe picanterii, dar și o mulțime de teorii ale conspirației, care s-au propagat rapid pe internet.

Iată cele mai virale momente care au ținut prima pagină a rețelelor noastre sociale în 2022.

  • Chris Rock pălmuit de Will Smith pe scena de la Oscar

La Premiile Oscar din martie, gazda Chris Rock a făcut așa cum fac toate gazdele Oscar și a deschis cutia cu ironii la adresa unora dintre vedete care se aflau în public

La un moment dat, a făcut același lucru și cu Jada Pinkett-Smith, care a fost prezentă acolo susținându-și soțul, Will Smith, în timpul nominalizării sale pentru cel mai bun actor pentru rolul din Regele Richard. 

Will Smith nu a fost mulțumit deloc de glume, iar camerele de filmat au surprins momentul în care actorul a urcat pe scenă și la plesnit pe Chris Rock peste față. 

Când Will Smith s-a întors la locul său, prezentatorul galei Oscar a încercat să se apere spunând că totul a fost doar o glumă. Will Smith a răspuns țipând înapoi la el să nu mai rostească numele soției sale, scrie publicația TIME.

Momente virale ale anului 2022 pe TikTok

  • Sosul roz care aproape a ucis oameni

Videoclipuri în care apărea un sos de culoare roz a început să apară pe pagina „Pentru tine” a utilizatorilor în iunie, când creatorul său, Carly Pii, a început să-l promoveze pe TikTok. Pii a făcut mai multe videoclipuri turnând sosul pe orice, de la pui prăjit la tacos. 

Oamenii au început să observe că sosul își schimbă nuanțele de roz de la magenta la roz pal, iar când o întrebau ce gust are, ea răspundea vag cu comentarii de genul „colorat 100% natural, fără aditivi artificiali și nu pot spune ingredientele care mă ajută să îl fac roz”

Citește și: Scena din „The Crown” care a șocat lumea. Elizabeth Debicki, obligată să stea întinsă într-un sicriu

Ulterior Pii a pus sosul spre vânzare și a folosit rețelele de socializare pentru a comercializa produsul. Pe site-ul web al produsului, ea a enumerat printre ingrediente „fructul dragonului, miere, ardei iute, ulei de semințe de floarea soarelui și usturoi” – răspunzând în cele din urmă la întrebarea ce a făcut sosul să fie roz.

Oamenii au început să observe unele erori pe etichetă. Sticlele nu erau împachetate corespunzător pentru expediere, nu aveau refrigerare sau un pachet de gheață pentru a le împiedica să se strice,. Ea și-a recunoscut apoi greșeala. Incidentul a crescut gradul de conștientizare a oamenilor de afaceri amatori care folosesc platforma pentru a-și promova produsele.

Top momente virale ale anului 2022: Marea Britanie rămâne fără regină

  • Moartea Reginei Elisabeta

Moartea Reginei Elisabeta a II-a după 70 de ani pe tron ​​a șocat lumea. Știrile despre starea ei de sănătate care se înrăutățea au răsunat în întreaga lume, dar și în cronologia rețelelor sociale. 

După moartea ei, unii oameni – mai ales în Marea Britanie, care o idolatrizau pe Regina – au fost întristați de au transmis pe Twitter condoleanțe Familiei Regale. 

Alții au profitat de ocazie pentru a-și exprima dezgustul față de monarhie, imperialismul ei și colonialism. Meme-uri și glume au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare.

Fiindcă Trisha Paytas, o creatoare de conținut pe YouTube, era însărcinată cu primul ei copil care era aproape de a se naște în perioada morții Reginei, utilizatorii Twitter au început să spună că bebelușul ei este Regina reîncarnată.

Cum au reacționat internauții la viralele anului 2022

  • Amber Heard împotriva actorului Johnny Depp

Cazul de defăimare dintre Amber Heard și Johnny Depp, care a început cu un articol publicat în 2018 în The Washington Post , a creat unele dintre cele mai virale momente de pe internet în acest an. 

Amber Heard a cerut divorțul în 2016 și l-a acuzat peJohnny Depp de abuz. În 2020, înregistrările telefonice au sugerat de fapt că Amber Heard l-a lovit pe Depp, împreună cu mărturiile din procesul în care se acuză reciproc de abuz, oamenii din mediul online s-au grăbit să ia partea fiecăruia dintre cei doi. 

Susținătorii lui Johnny Depp erau mai numeroși și mai puternici decât cei ai lui Amber Heard, iar declarațiile împotriva ei miroseau adesea a misoginie. Așa cum este adesea cazul în cazul proceselor care sunt plasate pe fiecare platformă și publicație de socializare, instanța opiniei publice intră în joc pentru a decide un „câștigător”.

Amber Heard a mărturisit în detaliu că fostul soț Johnny Depp a agresat-o fizic și sexual într-o furie alimentată de alcool.

  • Elon Musk a cheltuit 44 de miliarde de dolari pe Twitter

Elon Musk a încheiat în primăvara acestui an un acord de cumpărare a Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, în numerar, într-o tranzacţie care va transfera controlul asupra platformei de socializare populată de milioane de utilizatori şi lideri globali către cel mai bogat om din lume.

Acordul a reprezentat un moment crucial pentru compania cu o istorie de 16 ani, care a devenit una dintre cele mai influente pieţe publice din lume şi care acum se confruntă cu o serie de probleme.

Citește și: Elon Musk și-a lansat propriul parfum. A câștigat 1 milion dolari în primele ore de când a fost pus la vânzare

Discuţiile despre acest acord, care inițial părea incert s-au accelerat, după ce Musk i-a atras pe acţionarii Twitter cu detalii de finanţare a ofertei sale. Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Musk pentru a vinde compania la preţul propus.

Elon Musk la castelul Bran, fake-newsul care a „speriat” România

Un fake-news uriaș s-a rostogolit timp de trei zile în presa românească, despre presupusa vizită a lui Elon Musk

La Bran s-a organizat o petrecere de Halloween la care au participat câțiva oameni de afaceri, însă nu și Elon Musk.

Internetul a vuit la momentul respectiv, iar glumele și postările meme-urilor nu au întârziat să apară. „M-a invitat și pe mine la un grătar. L-am refuzat politicos pentru că sunt ocupat astăzi”, „De Halloween, Elon Musk își aduce prietenii să vadă românii”, „Dacă avea bani, își lua o garsonieră la Cluj”, au fost doar câteva dintre comentariile utilizatorilor.

Deși platformele de social media sunt adesea unde mergem pentru divertisment și pentru a distra atenția de la realitățile lumii, ele dezvăluie, de asemenea, unele dintre cele mai întunecate colțuri ale internetului, cu unii dintre cei mai înfricoșători oameni. 

Sursă foto: Hepta/ Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter