Avocado, fructul minune care te poate menține tânără și sănătoasă

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 28 mai 2021, 13:59
Avocado este un fruct minune ce nu trebuie să lipsească din regimul tău, el fiind responsabil de menținerea sănătății și a frumuseții. Fructele de avocado pot fi consumate crude, în salate sau individual, asezonate cu diverse ierburi sau pot fi utilizate ca ingredient în deserturi.

Beneficiile fructului de avocado

Avocado ajută la o bună funcționare a organismului – are în compoziție 18 aminoacizi care participă la formarea proteinelor complexe, esențiale pentur buna funcționare a organismului

Contribuie la normalizarea nivelului de homocisteină – conține acid folic  (vitamina B9) şi vitamina B6, ce contribuie la normalizarea nivelului de homocisteină, care, într-o cantitate mare, poate avea efecte toxice, crescând riscul bolilor cardiovasculare.

Citește și: Cum poți folosi uleiul de avocado pentru a-ți îngriji pielea

Ajută la funcționarea aparatului cardiovascular – conține cu 35% mai mult potasiu ca o banană. Acest mineral este extrem de important pentru buna funcţionare a aparatului cardiovascular.

Scade colesterolul – grăsimile care se găsesc în fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL) şi scad colesterolul rău (LDL), iar trigliceridele se transformă într-un adevărat adjuvant nutriţional pentru pacienţii dislipidemici.

Joacă un rol esențial în sănătatea sistemului digestiv – are un conținut bogat în fibre. Fibrele insolubile curăţă colonul, previn constipaţia şi pot participa la prevenţia cancerului corolectal, pe când cele solubile reglează apetitul (prelungind senzaţia de saţietate).

Conferă strălucire pielii – este bogat în nutrienți, fiind astfel un ingredient cheie din măştile cosmetice, deoarece conferă strălucire pielii şi părului.

Ajută la funcționarea sistemului imunitar – conține glutation, o proteină cu rol esenţial în funcţionarea optimă a sistemului imunitar şi a sistemului nervos.

Citește și: Masca cu avocado, remediu eficient pentru orice tip de ten

Luptă împotriva diabetului – prin grăsimile sănătoase şi fibrele solubile din conţinut, reglează nivelul glicemic şi rezistenţa la insulină a organismului.

Ajută la menținerea unei vederi optime – avocado conține un carotenoid numit luteină, substanţă necesară pentru menţinerea unei vederi optime, care protejează impotriva degenerării cauzate de îmbătrânire.

Previne pierderea memoriei – este o sursă bogată de vitamina E, substanţa care neutralizează radicalii liberi ce distrug celulele creierului, aşa că poate participa la prevenirea pierderii memoriei şi accelerarea bolilor mentale în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer.

De asemenea, avocado are are proprietăţi antioxidante puternice şi împiedică declanşarea diverselor tipuri de cancer.

Află mai multe despre cum să mănânci avocado

Știai că avocado este cel mai hrănitor fruct și că asigură 2500 de calorii la 1 kg? Află cele mai interesante curiozitati despre plante.

  • Unica îți propune să afli cum arată și ce gust are castravetele african cu coarne – kiwano, de ce este jackfruit fructul uriașilor și ce beneficii are physalis – rivala exotică a cătinei.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter