Jerry Springer a murit la vârsta de 79 de ani. Celebrul prezentator suferea de cancer

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 27 aprilie 2023, 18:53

Jerry Springer, una dintre cele mai controversate și influente figuri din istoria televiziunii americane, a murit la vârsta de 79 de ani.

Publicistul său a confirmat pentru BBC că faimosul prezentator s-a stins din viață liniștit, în locuința sa din Chicago,  în cursul zilei de joi, 27 aprilie.

„Abilitatea lui Jerry de a se apropia de oameni a fost în centrul succesului în tot ceea ce a încercat, fie că a fost vorba de politică, emisiuni TV sau doar glumit cu oameni de pe stradă care voiau doar o fotografie sau să schimbe o vorbă cu el. Pierderea sa este de neînlocuit și doare imens. Dar amintirea intelectului, a sufletului și umorului său vor rămâne”, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei.

Citeşte şi: Harry Belafonte a murit. Cântărețul și actorul avea 96 de ani

Potrivit primelor declarații ale apropiaților familiei, prezentatorul se lupta de ceva timp “cu o boală cruntă”. Se pare că era vorba despre cancer. Jerry Springer fusese diagnosticat în urmă cu câteva luni, iar în ultima săptămână, boala sa s-a agravat galopant.

Timp de 27 de ani, Jerry Spinger a fost gazda de succes a emisiunii „The Jerry Springer Show”, realizând circa 4.000 de episoade, notează The Guardian.

Înainte de a intra în televiziune, Jerry Springer a cochetat cu politica, conducând o campanie eșuată pentru Congresul SUA în 1970. El a fost ales în Consiliul Municipal din Cincinnati în 1971 și, ulterior, a devenit primarul orașului în 1977.

Citeşte şi: Actorul Paul Grant a murit la 56 de ani. Ce s-a întâmplat în ultima parte a vieții starului din „Harry Potter” și „Star Wars”

Springer s-a afirmat și a devenit o adevărată senzație la nivel mondial întreaga lume cu emisiunea sa, care a debutat în 1991. Până la finalul anilor ’90, „The Jerry Springer Show” era atât de populară, încât depășea audiența făcută de Oprah Winfrey în multe state din SUA.

În afară de emisiunea care i-a purta numele și care l-a consacrat, Jerry a mai găzduit și show-ul “America’s Got Talent, între 2007 și 2008, dar și “Judge Jerry”, între 2019 și 2022. De asemenea, el a mai prezentat diverse emisiuni de radio, mai multe ediții de Miss World și Miss Univers și a mai avut numeroase apariții în mai multe producții de televiziune.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter