Celulită: Scapă de problemele siluetei ieftin, la tine acasă

De Libertatea pentru femei, pe

Cine nu îşi doreşte să radieze de frumuseţe şi de sănătate? O întreţinere foarte eficientă se obţine prin proceduri la salonul de cosmetică, dar din cauza lipsei de timp sau de bani nu ajungem atât de des la specialişti.
Cosmeticianul nostru îţi recomandă alternativele celor mai solicitate proceduri, pe care le poţi face la tine acasă.

►  TRATAMENTE CORPORALE

Peeling
Pentru ca orice procedură să aibă un efect profund, este necesar să curăţăm bine pielea şi să îndepărtăm celulele moarte. Cel mai rapid şi simplu peeling îl poţi face din mălai, cafea şi, pentru aromă, puţină scorţişoară. Aplică-l pe pielea umedă, căci poţi să-l amesteci cu gelul de duş. Insistă pe zona genunchilor şi pe coate. Îţi va lăsa pielea catifelată, iar cremele se vor absorbi mult mai bine în piele.

Împachetări anticelulită

Într-un procent mai mic sau mai mare, toate avem celulită şi ne dorim să dispară. Pentru acest lucru, aplică pe pielea curată ulei de măsline presat la rece amestecat cu ulei de scorţişoară sau ulei de portocale (îl poţi cumpăra de la magazinele cu produse naturiste). Vei simţi furnicături şi înţepături pe piele, la fel ca la împachetările cu paprika de la salon. După 20 de minute, spală-te cu apă caldă şi aplică o cremă hidratantă. Este bine să repeţi procedura de 2-3 ori pe săptămână pentru a fi cât mai eficientă.

Vaccum
Procedura de tip vaccum nu se face doar la salon. O poţi realiza chiar la tine acasă, pe canapea, cu ajutorul unor ventuze din cauciuc. Aplici pe piele puţin ulei şi apoi ventuza, pe care o plimbi cu mişcări circulare în zonele cu celulită. Recomandabil este să nu prinzi pielea prea tare în ventuză, pentru a nu risca să spargi vase de sânge. Pentru a vedea rezultate e bine să repeţi procedura de două, trei ori pe săptămână sau, dacă timpul nu îţi permite, măcar la sfârşit de săptămână.

► TRATAMENTE FACIALE

Hidratare intensivă
Primul pas este să te dema-chiezi şi apoi să aplici o loţiune tonică. Pentru a curăţa tenul, foloseşte un peeling pe care poţi să îl prepari şi acasă sau să îl cumperi. Îl poţi face din tărâţe de grâu sau mălai (pentru tenul gras), pe care îl aplici în combinaţie cu puţin iaurt sau lapte bătut. Îl îndepărtezi cu apă călduţă şi te ştergi cu prosopul prin tamponare. Pielea fiind bine curăţată, poţi să aplici o mască şi să te relaxezi timp de 20 de mi-nute, atâta vreme cât să-şi facă efectul. Amestecă o linguriţă de miere cu o linguriţă de ulei de măsline presat la rece şi argilă, suficient cât să formeze o pastă. Aplică pe faţă, evitând zona ochilor. După 20-30 de minute, îndepărtează masca şi aplică o cremă hidratantă. Execută mici mişcări de masaj în jurul ochilor. Pielea va fi mai hidratată, mai luminoasă şi mai catifelată.
Curăţare profundă
Procedeul de curăţare profundă a tenului implică îndepărtarea punctelor negre. După ce îţi cureţi bine tenul prin demachiere şi peeling, îţi deschizi porii astfel încât îndepărtarea punctelor negre să fie mai uşoară.
Poţi să apelezi la varianta pe care, cu siguranţă, ai văzut-o la mama ta: îţi ţii un prosop pe cap şi stai cu faţa deasupra unui vas cu apă fierbinte, în care ai pus câteva pliculeţe de ceai de muşeţel. Să nu stai prea mult! Pune puţină cremă hidratantă în jurul ochilor pentru a-i proteja. După 5-10 minute, şterge crema din jurul ochilor şi poţi începe să îţi scoţi punctele negre. Nu tre-buie să le scoţi pe toate şi nici să nu pui foarte mare presiune, pentru că îţi vei leza ţesutul. După ce termini, dezinfectează zona şi aplică o mască cu miere pentru a calma şi hrăni tenul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter