Maratonul Internaţional Bucureşti, în acest weekend

De Erika Chivu, pe

Duminică, 9 octombrie, în Piaţa Alba Iulia are loc a patra ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti la care participă sportivi amatori si profesionişti din peste 40 de ţări.
Cei care nu pot alerga maratonul (42,195 kilometri) sau semimaratonul (21,95 kilometri) se pot inscrie la proba de ştafetă (4 x 10,54 kilometri) sau, mai simplu, la cursa necompetitivă de 4 kilometri. Aceasta este deschisă tuturor celor care vor să trăiască emoţiile unui mare eveniment sportiv, dar nu au încă o condiţie fizică ce le-ar permite să aleagă celelalte curse.

Peste 6000 de persoane la Maratonul Bucureşti

Înscrierea se mai poate face la Expo Maraton, eveniment care are loc in Piaţa Alba Iulia, începând de vineri, 7 octombrie, orele 13:00.

Se estimează ca peste 6000 de persoane, alergători şi susţinători, vor lua parte la maraton. Evenimentul este mai mult decât o competiţie sportivă. Un maraton contribuie la promovarea turistică a oraşului în care se desfăşoară şi atrage atenţia asupra beneficiilor pe care le aduce sportul.

„Prin organizarea acestui maraton, dorim să sensibilizăm publicul cu privire la beneficiile activităţii sportive şi ale unui stil de viaţă sănătos. Ca şi canotor am simţit de la an la an schimbările benefice aduse de o disciplină riguroasă, o dietă echilibrată şi activitate fizică”, a declarat Valeria Răcilă Van Groningen, preşedinta asociaţiei Bucharest Running Club, care organizează Maratonul Internaţional Bucureşti.

 „Maratonul” copiilor

 
Dacă în alţi ani, copiii au alergat în aceeaşi zi cu adulţii, de această dată ei o zi numai a lor în cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti. Startul distracţiei se dă sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 8:00. Pe lângă faptul că vor putea participa la curse gândite special pentru ei, pe categorii de vârstă, cei mici sunt aşteptaţi de organizatori cu multe alte surprize.

De pildă, la spaţiul de joacă „Triumful cunoaşterii”, vor putea să construiască bucată cu bucată ţările lumii, ca nişte adevăraţi exploratori, folosind piese Lego. Şi asta nu e singura surpriză. Micii campioni vor fi răsplătiţi cu premii şi cadouri din partea sponsorilor, se vor întâlni cu Profesorul Trăznit şi cu cei de la Contrapunct şi Fun Science.

Foto: Andrr / Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter