Inedit: Top 5 cele mai ciudate parcuri de distracţii din lume

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 26 iulie 2022, 10:15

Parcurile de distracţii sunt făcute să ne încânte şi să ne amuze, de aceea sunt pline de atracţii colorate, care de care mai provocatoare de adrenalină sau râsete. Ce spuneţi, însă, de parcuri de distracţii dedicate sexului, basculantelor sau comunismului? Iată cele mai ciudate parcuri de distracţii din lume.
Love Land (Coreea de Sud): parcul sexului
Localizat pe insula Cheju (cunoscută şi ca Insula Lunii de miere), parcul este înţesat de statui cu tematică sexuală, bănci în forma organului sexual masculin, pe care turiştii se pot odihni şi chiar un labirint a cărui intrare se face printre picioarele unei statui. Pentru fanii genului şi amatori de poze haioase pe care să le arăţi prietenilor.
Diggerland (Anglia): Parcul de distracţii cu buldozere
Britanicii sunt atât de îndrăgostiţi de construcţii şi echipamentele cu care se realizează acestea încât au nu unul. Ci patru parcuri de distracţii cu tematică de şantier. Distracţiile de aici includ cursele cu basculante, învârtitul în cupa excavatorului şi mâncarea de la Digg Inn (joc de cuvinte care înseamnă „hanul săpătorilor”, dar şi „mănâncă tot” în limba engleză).
Inedit: Top 5 cele mai ciudate parcuri de distracţii din lume
Bon-Bon Land (Danemarca): Şoricei care vomită bomboane
Parcul al patrulea din Danemarca în funcţie de mărime, BonBon-Land este unul dintre cele mai ciudate parcuri de distracţii din lume. Distracţiile de aici includ „Balega de cal”, „Broasca ţestoasă caer vomită” şi „Montagne Russe-ul pârţului de câine”. Practic, cine alege să se dea în această maşinărie, trece printre mormane de răhăţei de câine, în timp ce difuzoarele de pe traseu scot sunete asemănătoare flatulenţelor. Din nou, exclusiv pentru fanii genului.
Išgyvenimo Drama şi Grutas Park (Lituania): Experimentezi comunismul pe pielea ta
Dacă nu ai amintiri foarte clare din comunism, ai uitat cum era pe vremea aia sau eşti nostalgic după anii de aur, poţi petrece o zi înapoi în timp. Parcul Išgyvenimo Drama (Drama Supravieţuirii), din Lituania oferă servicii comuniste complete, contra unui bilet de aproximativ 200 euro. Timp de două ore şi jumătate ai parte de programe tv din 1984, porţi mască de gaze, înveţi imnul comunist, mănânci mâncare gătită în stil sovietic şi chiar eşti supus unui interogatoriu al securităţii.
Parcul Grutas nu este chiar un parc de distracţii, dar aici puteţi găsi 82 de statui ale lui Lenin, Stalin şi alte sculpturi tematice, aruncate la prăbuşirea comunismului.
Inedit: Top 5 cele mai ciudate parcuri de distracţii din lume
Suoi Tien (Vietnam): Parc de distracţii buddhist
Parcul de distracţii vietnamez are ca temă principală buddhismul. Pe lângă parcul acvatic cu tobogane care pornesc chiar din gura lui Buddha, aici găsiţi şi viziunea proprietarilor asupra vieţii în rai. Heaven Palace, sau Palatul Raiului arată Cuma r putea fi viaţa de apoi, dacă ai scăpat de Iad, unde se duc oamenii care joacă jocuri de noroc, comit adulter sau iau droguri. Dacă Iadul nu vă sperie, puteţi încerca „cursa cu bicicleta asupra unei ferme de crocodili” sau „peştera liliecilor nesfârşiţi”.

Foto: Shutterstock, Facebook

Vezi şi Golden Gate National Recreation Area, San Francisco – unul dintre cele mai mari parcuri din lume!

Citeşte şi unde poți vizita Disneyland în Europa și în alte țări din lume!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter