DESERT: Macarons cu lavandă şi cremă de fructul pasiunii pentru insomnie

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Miercuri, 08 februarie 2023, 17:44

Mod de preparare macarons de lavandă:
Într-un blender amestecaţi la viteză mare zahărul pudră cu migdalele sau nucile şi daţi deoparte.
Puneţi albuşurile într-un vas mai înalt, adăugaţi sarea de lămâie şi baţteţi până obţineţi o spumă stabilă. Adăugaţi jumătate din zahărul tos, colorantul alimentar, aroma de levănţică şi restul de zahăr. Bateţi până obţineţi o cremă groasă.
Adăugaţi amestecul de zahăr pudră şi migdale sau nuci măcinate şi amestecaţi blând, pentru a nu distruge micile bule de aer, până ce aluatul luceşte. Astfel veţi obţine nişte macarons pufoase.

Încălziţi cuptorul la 150 de grade (treapta 2) şi puneţi o foaie de hârtie de copt într-o tavă întinsă.
Umpleţi o pungă pentru şpriţat fursecuri cu amestecul de macarons şi turnaţi bănuţi pe foaia de hârtie de copt.
Presăraţi câteva fire din florile de lavandă pe seasupra şi presaţi uşor cu degetul, pentru a avea macarons netede.
Lăsaţi alutatul să se aşeze circa 10 minute, apoi coaceţi în jur de 25 de minute. După ce s-au răcit, desprindeţi-le uşor de hârtia de copt.
Mod de preparare cremă de fructul pasiunii:
Amestecaţi cu un tel sau o furculiţă piureul de fructul pasiunii cu frişca lichidă şi puneţi pe foc mic cu puţin amidon şi zahăr (opţional). După ce s-a îngroşat puţin, daţi deoparte şi adăugaţi bucăţile de ciocolată rând pe rând. Când toată ciocolata s-a topit, adăugaţi şi untul. Amestecaţi bine şi lăsaţi să se răcească bine.
Prindeţi fursecurile macarons cu cremă de fructul pasiunii şi presaţi puţin, pentru a le lipi. Daţi la frigider şi serviţi cu lapte rece, la culcare sau oricând vă este poftă de un desert aromat şi calmant.

Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter