Cozonaci de Paşte. Cele mai bune și ușoare rețete

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 06 aprilie 2023, 17:16

Cozonacul este cel mai așteptat desert de pe masa de Paște, iar gospodinele lucrează de dimineață până seara pentru a le oferi celor dragi cel mai bun cozonac. Dacă nu ai timp mult la dispoziție, îți propunem câteva rețete ușoare și rapide de cozonaci de Paște.

Cu nucă și cacao, cu rahat, cu ciocolată sau caramel, cu fructe confiate sau mac, cozonacul este desertul cel mai iubit de români atunci când vorbesc de Paște, sărbătoarea care aduce întreaga familie la masă.

Cozonaci de Paşte. Rețete ușoare și rapide

Dacă încă nu v-ați hotărât ce rețetă de cozonaci de Paște să încercați anul acesta, vă recomandăm câteva cu care nu veți da greș. Cozonacii vor ieși pufoși, aromați și se vor păstra foarte bine câteva zile.

Cozonac cu aluat opărit – cea mai simplă rețetă

Rețeta de cozonac opărit este moștenită din moși-strămoși și este cea mai simplă rețetă pe care o puteți face. Cozonacul iese pufos, foarte aromat, iar umplutura este una dintre cele mai bune.

Ingredientele necesare pentru a face acasă cozonac cu aluat opărit

Aluat
  •  150 g zahăr
  •  25 g drojdie proaspătă
  •  100 g lapte la temperatura camerei
  •  500 g făină
  •  2 ouă mărimea M
  •  jumătate de linguriță de sare
  •  esență de vanilie
  •  coajă rasă de la 1 lămâie
  •  coajă rasă de la 2 portocale
  •  50 g unt la temperatura camerei
  •  1 linguriță de ulei (pentru uns vasul)
  •  1 ou bătut cu 1 lingură de lapte
Aluat opărit
  •  100 g apă
  •  20 g făină
Umplutură
  •  3 albușuri
  •  50 g zahăr
  •  20 g zahăr vanilat
  •  15 g cacao
  •  125 g nucă
  •  25 g pesmet

Vezi AICI cum se prepară cozonacul cu aluat opărit – cea mai simplă rețetă

Citește și: Cum să prepari o masă sănătoasă în 30 de minute sau mai puţin

Cozonaci de Paște cu umplutură de mac

În ultima vreme, acest tip de cozonac a devenit unul dintre cei mai apreciați din România. Nu se face deloc greu, iar aroma oferită de mac aduce o notă de prospețime îndrăgitului desert. Gata în doar 60 de minute, cozonacul cu mac va face furori la masa de Paște, printre invitați.

Ingredientele necesare pentru cozonacul cu mac:

  •  400 g făină
  •  60 g unt
  •  50 g zahăr
  •  1 cub de drojdie de bere
  •  1 ou
  •  1 gălbenuş
  •  125 ml lapte călduţ
  •  2 linguri coajă rasă de lămâie
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  sare
Pentru umplutură
  •  200 g mac
  •  100 g zahăr
  •  150 ml lapte
  •  1 lingurita unt
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  1 lingura coajă rasă de lămâie

Găsești AICI rețeta completă pentru cozonac cu umplutură de mac

Cozonac cu Nutella – rețeta rapidă

Cine nu iubește Nutella? Iar un cozonac cu Nutella este un vis împlinit pentru cei care adoră ciocolata. Pentru acest cozonac este nevoie să vă rupeți 80 de minute din timp, însă rezultatul este unul spectaculos. Dacă vrei să mănânci cozonaci de Paște cu ciocolată, iată ce de ai nevoie.

Citește și: Cum faci acasă mici ca la restaurant. Sandu Cocoșatu’ a dezvăluit secretul

Ingrediente:

  •  170 ml lapte
  •  100 g zahăr
  •  120 g unt
  •  24 g drojdie
  •  4 ouă mărimea L
  •  450 g făină
  •  10 g sare
  •  320 g Nutella
  •  1 ou bătut pentru uns

Vezi AICI cum poți prepara un delicios cozonac cu Nutella

Cozonaci de Paște. Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu

Dacă ești la primul cozonac, atunci trebuie să urmezi cu sfințenie rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu. Celebrul bucătar a împărtășit rețeta sa secretă cu întreaga lume, iar rezultatul este, cum ar spune juratul de la Chefi la Cuțite, „fabulos”.

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  •  250 gr zahăr
  •  450 gr lapte
  •  5 ouă
  •  60 gr drojdie
  •  300 gr unt belgian
  •  500 gr nucă
  •  200 gr rahat
  •  150 gr ciocolată belgiană
  •  30 gr portocală confiată
  •  30 gr coajă de lămâie

Găsești AICI rețeta completă a cozonacului lui chef Cătălin Scărlătescu

Citește și: Usturoi verde – proprietăți și beneficii. Rețete cu usturoi verde

Cozonac fără frământare

Cozonaci de Paște fără frământare. Cum sună? Minunat, nu-i așa? Dacă nu puteți sau nu aveți timp pentru a frământa cozonacul, nu vă faceți griji! Există o rețetă minunată, ușoară și rapidă de cozonac fără frământare. Cu mult mai puțin efort, vei avea pe masa de Paște un cozonac mai bun ca cel de la cofetărie!

Ingrediente:

  •  1 kg făină
  •  40 g drojdie
  •  400 ml lapte cald
  •  400 g zahăr
  •  400 g nucă măcinată
  •  6 ouă
  •  100 g unt gras
  •  4 linguri cacao
  •  5 linguri ulei
  •  2 linguri stafide
  •  coaja rasă de la o lămâie
  •  o fiolă esență de rom
  •  un praf sare

Rețeta pentru cozonac fără frământare o găsești AICI

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter