Tony Curtis, aventură toridă cu Marilyn Monroe. Actorul a lăsat-o însărcinată pe blondă

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Marți, 25 aprilie 2023, 17:51

Tony Curtis a scris o carte despre aventura lui cu Marilyn Monroe și a dat detalii despre relația lor și despre copilul lor care nu s-a mai născut.

În 2009, Tony Curtis a lansat cartea The Making of Some Like It Hot: My Memories of Marilyn Monroe and the Classic American Movie”. Romanul amintește de perioada în care Curtis și Monroe au jucat în producția din 1958, „Some Like It Hot”.

Tony Curtis a spus despre sărutul cu Marilyn Monroe că a fost ca și cum l-ar fi sărutat pe Hitler

La momentul lansării filmului, Curtis a făcut o remarcă infamă și a descris scena de dragoste pe care a avut-o cu Monroe. El a spus că a fost ca și cum l-ar fi sărutat pe Hitler. Cu toate acestea, în memoriile sale, el a dezvăluit că el și Marilyn Monroe au format un cuplu.

Citeşte și: Celebritățile cu care s-a iubit Marilyn Monroe. Actrița nu se plictisea în pat

Tony Curtis, copilărie tristă la New York

Chiar dacă a fost cunoscut drept Tony Curtis pentru cea mai mare parte a vieții sale, actorul s-a născut Bernard Schwarts din imigranți evrei maghiari. Ei locuiau în New York, unde tatăl său deținea un atelier de croitorie.

În timpul copilăriei sale, Curtis și familia lui au locuit în spatele croitoriei. Părinții săi dormeau într-o cameră, în timp ce viitorul actor și cei doi frați ai săi împărțeau alta. Viața lui a fost una plină de drame, deoarece în timp ce creștea cea care le-a dat viață îi bătea din cauza schizofreniei. În 1933, Curtis și fratele său, Julius, au fost plasați într-o instituție.

Din păcate, el și fratele său erau mereu implicați în conflicte cu copii antisemiți. În 1938, Julius a murit după ce a fost lovit de un camion. Avea 12 ani.

După moartea fratelui său, Curtis a jurat că își va face o viață mai bună. După ce a fost eliberat din Marină, a luat lecții de actorie la New School for Social Research din New York. Până în 1948, Curtis a obținut un contract cu Universal Pictures. Atunci a decis că numele lui de ecran va fi „Anthony Curtis”.

La început, Tony Curtis a primit o serie de roluri minore în filme precum „Criss Cross”, „No Room for the Groom” și „Francis”. Cariera sa a crescut vertiginos după căsătoria cu actrița Janet Leigh, în 1951.

Ei au avut împreună două fiice, pe Jamie Lee Curtis și pe Kelly Lee. În timpul căsătoriei lor, starul a apărut în producții de succes precum „Some Like It Hot”, „Operation Petticoat”, „Houdini” și „The Defiant Ones”.

Citește și: Rochii celebre care au făcut istorie

Marilyn Monroe a rămas însărcinată cu Tony Curtis

Înainte de a apărea împreună în „Some Like It Hot”, actorul a spus că el și Monroe au avut o relație scurtă, în 1949. Cu toate acestea, în timp ce filmau, se presupune că au devenit din nou apropiați, în ciuda faptului că el era căsătorit cu Leigh și Monroe era măritată cu Arthur Miller.

Colegii de pe platourile de filmare au început să observe ce se întâmplă între cei doi actori, asta până în punctul în care Curtis și Monroe au fost nevoiți să îi recunoască lui Miller că au o relație. Nu este clar dacă soția lui Curtis știa despre aventură.

Când i-a spus lui Miller că i-a fost infidelă, Monroe i-a dezvăluit și că e însărcinată. Curtis și-a amintit incidentul. „Am rămas uluit. În cameră s-a lăsat liniștea”.

După ce Miller a aflat despre aventură, lui Curtis i s-a cerut să stea departe de Miller și Monroe. Cu toate acestea, el va ajunge să termine filmul, așa cum a fost planificat inițial.
Actorul nu a mai putut ajunge la Monroe după incident și a aflat despre avortul spontan abia după filmare. Relația lui Miller și Monroe s-a încheiat în 1961, cu doar un an înainte de moartea actriței în urma unei supradoze.

Citeşte și: Dezvăluire şocantă: Marilyn Monroe era bisexuală

Mariajul actorului s-a prăbușit

Relația dintre Curtis și soția sa a fost dificilă, având în vedere șirul lui de aventuri. Cu toate acestea, cei doi, încurajații de prietenii lor buni, Edie și Lew Wassermen au încercat să înfrunte furtuna.
Leigh și Curtis au încercat să își ascundă problemele și au dat o petrecere pentru cea de a zecea aniversare a nunții. Au fost prezenți 250 de invitați, inclusiv celebritați precum Kirk Douglas, Gregory Peck și Bob Wagner.

Toți cei de la petrecere păreau să se distreze, cu excepția sărbătoriților. La acea vreme, Leigh a vorbit despre adevăratele ei sentimente:
„Nu m-am simțit niciodată atât de rău. Căsnicia mea a dispărut și am devenit dezamăgită de Hollywood”, a spus ea.

Citeşte și: Scenă nud cu Marilyn Monroe, descoperită la 56 de ani de la moartea sa

Tony Curtis și divorțul care i-a schimbat viața

În 1962, cariera lui Curtis a primit o lovitură puternică, el și Leigh au divorțat. La acea vreme, a fost dezvăluită relația sa cu actrița germană de 17 ani, Christine Kaufmann.
În acele vremuri, prietenii au început să îl evite pe Curtis. În ciuda acestui fapt, starul și-a continuat viața. El și Kaufmann s-au căsătorit în 1963, dar au divorțat patru ani mai târziu.

La un an după divorțul lor, Curtis s-a căsătorit cu Leslie Allen, în vârstă de 23 de ani, și a divorțat de ea în 1982. Actorul are trei mariaje la activ, cu Andrea Savio, Lisa Deutsch și Jill Vandenberg. După ce totul a trecut, Curtis a recunoscut că divorțul i-a afectat drastic cariera. 

Tony Curtis, o imagine distrusă

Curtis și-a pierdut mulți prieteni, precum Robert Wagner, din cauza tratamentului pe care l-a aplicat familiei sale. Dacă prietenii i-au întors spatele, actorul a început să aibă o imagine schimbată și în ochii producătorilor de la Hollywood.

În ciuda acestor lucruri, Curtis nu a avut regrete. El a recunoscut că multor oameni nu le-a plăcut mijloacele sale de a-și găsi un partener, dar acesta a fost modul prin care a încercat să își găsească dragostea. Curtis s-a stins la 85 de ani în Henderson, Nevada.

Foto: Profimedia 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter