Michael J. Fox spune că „Parkinson este un cadou!” Actorul se luptă de 30 de ani cu boala

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 22 mai 2023, 11:10

Michael J. Fox (61 de ani), cunoscut mai ales pentru interpretarea personajului Martin McFly în faimoasa producție „Înapoi în Viitor” (1985-1990), a vorbit în cadrul unui interviu despre lupta cu boala Parkinson.

Actorul a avut primele simptome ale bolii la începutul carierei, la vârsta de 29 de ani și a anunțat public diagnosticul în 1998, când a decis să se retragă o vreme din lumina reflectoarelor.

Astăzi, Micheal J. Fox se declară “mulțumit” de felul în care a decurs viața lui de când a aflat de cumplita boală. Superstarul a fost prezent miercuri în emisiunea The Project și a vorbit acolo despre cum și-a dedicat jumătate din viață încercând să găsească un remediu pentru problema lui.

Citeşte şi: Meg Ryan, de nerecunoscut la 61 de ani. Actrița fost văzută în public după o absență de șase luni

„Întotdeauna spun că boala Parkinson este un cadou și oamenii mă întreabă: ‘Cum poți să o descrii ca pe un cadou?’ Iar eu le spun: ‘Este un cadou… pentru că l-am primit. Și continuă să mă surprindă, dar tot un cadou este. Sunt foarte mulțumit de felul în care a decurs viața mea și îmi place că am avut șansa de a fi de folos altora”, i-a spus el gazdei emisiunii, Waleed Aly, potrivit Daily Mail.

Actorul, care s-a retras definitiv din carieră în 2020, și are o avere estimată la 65 de milioane de dolari, a pus bazele Fundației Michael J. Fox, în 2000, o organizație non-profit dedicată găsirii unui remediu pentru boala Parkinson. Cu ajutorul acestei fundații, a reușit să strângă 2 miliarde de dolari și a făcut o descoperire remarcabilă. Oamenii de știință care din această organizație au descopeit un marker biologic despre care spun că va revoluționa maniera în care boala este descoperită și tratată.

Citeşte şi: Charlize Theron are un nou iubit. În compania cui a fost surprinsă actrița

Boala Parkinson este o maladie progresiva a sistemului nervos, care afectează capacitatea motorie, provocând mișcări involuntare incontrolabile cum sunt tremurăturile, rigiditatea, dificultatea de echilibru și coordonare.

Pe lângă faptul că se confruntă cu boala incurabilă, actorul a avut și o serie de alte probleme grave de sănătate și răni de-a lungul anilor, care au inclus o tumoare benignă pe coloana vertebrală și mai multe oase rupte.

Citeşte şi: Jane Fonda, dezvăluiri fără perdea. Actrița susține că l-a văzut gol pe Michael Jackson și că un regizor i-a făcut avansuri

Vedeta a declarat pentru CBS Sunday Mornings, într-un interviu la începutul acestui an, că nu se aștepta să trăiască peste 80 de ani.

„Asta este viața mea, acum este la pachet cu Parkinsonul. Nu mori de Parkinson. Mori cu Parkinson. M-am gândit la moartea mea… nu voi apuca 80 de ani.”

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter