Ținuta a fost corectă. Cum a ales Carmen Iohannis rochia purtată la întâlnirea cu Papa Francisc

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 31 mai 2019, 14:08
Carmen Iohannis l-a însoțit pe președintele României, Klaus Iohannis, pe Aeroportul Otopeni pentru a-l întâmpina pe Papa Francisc I, care vizitează țara noastră pentru prima dată.

Prima Doamnă a țării a ales să poarte, cu această ocazie, o rochie bleu, fluidă, care i-a acoperit genunchii, la care a asortat o pereche de pantofi de aceeași culoare.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a optat pentru un costum negru, o cămașă albă și o cravată albastră.

Ținuta lui Carmen Iohannis nu a fost greșită

Deși mai multe voci, printre care și Iulia Albu, o critică pe Carmen Iohannis pentru că nu ar fi purtat rochie neagră și văl pe cap, așa cum prevede protocolul, adevărul este că ținuta purtat de prima doamnă a României este una corectă.

Papa Francisc nu este adeptul regulilor dure pe care le urmau predecesorii lui, astfel că, în prezent, chiar și la Vatican, protocolul este mai relaxat. Cu atât mai mult este valabil acest lucru atunci când întâlnirea nu are loc la Vatican.

În 2017, când prințul Charles și Camilla, au fost în vizită la Vatican, ducesa a purtat o rochie nude, fără a avea capul acoperit, lucru care nu a fost considerat greșit.

Ținuta a fost corectă. Cum a ales Carmen Iohannis rochia purtată la întâlnirea cu Papa Francisc

Rochia lui Carmen Iohannis a fost creată de Eli Lăslean

Rochia lui Carmen Iohannis a fost creată de Eli Lăslean, anunță Avantaje.ro

În exclusivitate pentru această publicație, designerul a declarat:  “Doamna Carmen Iohannis și-a dorit o rochiță care să exprime seninătea absolută…Am cautat nuanța potrivită și-am realizat această rochie de o frumusețe diafană. Sunt foarte fericită că a ieșt exact așa cum și-a dorit. Este o rochie din crepe din mătase naturală, ușor satinat și a fost gata într-o săptămână. Eu și întreaga echipă avem satisfacția că Suveranul Pontif a văzut o imagine extrem de plăcută a Primei Doamne, iar linia rochiei, naturală și decentă este în ton cu solemnitatea evenimentului. Mi-a făcut o mare bucurie să creez această rochie pentru un eveniment atât de important și mă simt onorată și binecuvantată în același timp. Munca mea și a echipei a fost văzută de întregul mapamond”, a declarat Eli Lăslean, în exclusivitate pentru revista Avantaje.

Papa Francisc a aterizat pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, vineri dimineață, în jurul orei 11:30. Suveranul Pontif a fost așteptat de sute de oameni, dar și de oficiali ai României. Cuplul prezidențial l-a așteptat pe Papă preț de câteva zeci de minute, după care au schimbat câteva vorbe și l-au însoțit pe conducătorul Bisericii Catolice înspre papamobil.

Papa Francisc a venit în ROmânia la invitația președintelui Iohannis și va rămâne în ROmânia până duminică seară. Vizita ecumenică de trei zile se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună!”.

Înaltul ierarh este însoţit de cardinalii Pietro Parolin – secretar de stat, Kurt Koch – preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, Giovanni Angelo Becciu, prefectul Congregaţiei pentru cauza Sfinţilor, Leonardo Sandri – prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Papa Francisc și cu soții Iohannis pe aeroportul din Otopeni.

Sursă foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter