Dispută între designerii care au îmbrăcat-o pe Carmen Iohannis la încoronarea Regelui Charles. Irina Schrotter și Eli Lăsean i-au răspuns lui Cătălin Botezatu

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 10 mai 2023, 14:01

Ținutele purtate de Prima Doamnă a României la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, ce a avut loc pe 6 mai, au stârnit un val de critici și controverse din partea designerilor vestimentari de la noi.

Pentru marele eveniment, Carmen Iohannis a ales două ținute: un deux pieces roz, semnat de creatoarea de modă Eli Lăsean, purtat la festivitățile de dinaintea încoronării și o rochie turquoise, creată de Irina Schrotter, la biserica Westminster Abbey.

Cătălin Botezatu a fost primul care a comentat alegerile vestimentare ale Primei Doamne și a precizat că prima alegere a fost una inspirată, dar a doua ar mai fi avut nevoie de retușuri.

“Ținuta turcoaz purtată de soția lui Klaus Iohannis trebuia puțin mai cambrată și mai atent lucrată. Mantoul care acoperă rochia este, la fel, din brocard, sunt culori frumoase, pantoful este unul ok, nu a dat greș cu el. În ceea ce privește rochia cred că trebuia puțin mai cambrată, acele pliuri care se văd ar fi trebuit mult mai atent lucrate, sau poate simplul fapt că a fost închis mantoul arată acest aspect șifonat.

Citeşte şi: Încoronarea Regelui Charles al III-lea în imagini. Harry, marele absent de la balconul Palatului Buckingham / Galerie foto

Prima doamnă nu are cercei, are o cruciuliță, comentabilă această alegere. Nu punem la o apariție pe care o avem la casa regală un lănțișor cu cruciuliță. La fel, geanta cu lanț nu este o alegere bună. Trebuia să opteze pentru un clutch, așa cum are Principesa Margareta. În momentul în care faci o poză cu geanta cu lanț îți va ‘sugruma’ umărul și îl va deforma, ceea ce a și făcut în cazul de față. Mă bucur, însă, că prima doamnă a asimilat rochiile și fustele care depășesc și acoperă genunchiul” –  a declarat celebrul designer, pentru Unica.

Citeşte și: Prețul plătit de Harry pentru scandalul cu familia! Ce s-a întâmplat la încoronarea regelui Charles al III-lea / Foto

Acum au venit și reacțiile creatoarelor de modă care au îmbrăcat-o pe Carmen Iohannis pentru marele eveniment.

Eli Lăsean spune că ar fi preferat ca Prima Doamnă să poarte în partea a doua a evenimentului tot o creație semnată de ea, în locul rochiei propise de Irina Schrotter. Designerul este de părere că nu a avantajat-o rochia turqoise.

“Eu am îmbrăcat-o în ziua sosirii, în ținuta roz. Mi-ar fi plăcut să poarte și cealaltă ținută a noastră, un roz prăfuit, la ceremonie, care după mine era ceea ce trebuia. Noi i-am făcut două, dânsa a preferat-o pentru ceremonie pe cea de la Irina Schrotter.

Citeşte şi: Simbolurile ascunse de ținuta purtată de Regina Camilla la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Detaliile observate pe rochie și robă

Părerea mea e că ar ar fi fost aplaudată dacă purta rochia roz. Eu țin foarte mult la dânsa, îmi pare rău atunci când e criticată. Totuși, sunt de acord cu criticile, ele sunt productive. Având în vedere că eu sunt designerul dânsei, n-aș vrea să comentez prea multe. Haina (n.r: creația Irinei Schrotter) nu era mărimea dânsei, mânecile erau prea lungi. Nu o avantaja deloc. Repet, eu țin mult la dânsa, chiar îmi pare rău.” – a declarat ea pentru cancan.ro.

Pe de cealaltă parte, Irina Schrotter susține că pentru un eveniment de asemenea amploare cum a fost încoronarea Regelui Charles al III-lea, țiuta Primei Doamne trebuia mai degrabă să fie confortabilă, având în vedere că ceremonia a durat ore în șire, iar vremea a fost ploioasă. În plus, mai spune creatoarea de modă, pozele analizat de Botezatu nu au fost cele “potrivite”.

Citeşte şi: Carmen Iohannis și-a schimbat designerul pentru încoronarea Regelui Charles. Cum s-a afișat soția lui Klaus Iohannis

“Poate că nu a văzut fotografiile potrivite.

Ținutele arătau foarte bine, și ale doamnei Iohannis și ale Principesei Margareta. Pentru ceremonie am urmărit cu toții prognoza meteo și din câte se știe, în biserică e foarte frig. Și atunci era necesar mantoul. La ambele doamne, acesta a fost din mătase.

Discuțiile sunt multiple. Eu am măsurile Primei Doamne. Ținutele care se fac pentru asemenea ocazii nu se fac doar pentru fotografia în care stai la poză, drept. Le faci pentru toate momentele. Ele trebuiau să meargă în biserică, să stea două ore pe scaun, să se ridice de acolo și ținuta să fie impecabilă

Ce pot să zic? Sper ca data viitoare să fie Cătălin Botezatu alesul. Să o îmbrace el pe Carmen Iohannis. Poate să facă și ținute de femei, și de bărbați, deci nu văd nicio problemă. Nu voi reproduce niciodată aceste ținute. Nu seamănă cu nimic din ceea ce fac eu în mod normal în magazin” – a precizat Schrotter, pentru sursa amintită mai sus.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter