Cătălin Botezatu analizează ținutele purtate de Principesa Margareta și Carmen Iohannis la încoronarea regelui Charles. Greșeala făcută de prima doamnă / Exclusiv

De Magda Anghel, pe Ultimul update Luni, 08 mai 2023, 13:58

Cătălin Botezatu comentează ținutele purtate de Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, și de Carmen Iohannis, prima doamnă a României, la încoronarea regelui Charles al III-lea. Creatorul de modă trece prin „lupă” și costumele pentru care au optat șeful statului, Klaus Iohannis, dar și Principele Radu.

Eveniment istoric sâmbătă, 6 mai, în Londra. Regele Charles al III-lea și soția sa, regina consoartă Camilla, au fost încoronați oficial, în cadrul unei ceremonii fastuoase care a avut loc la Westminster Abbey. Ulterior, regele și regina au pornit în Procesiunea Încoronării, care i-a purtat înapoi la palat, de unde au încheiat ceremoniile cu salutul de la balconul Palatului Buckingham. Printre personalitățile prezente la eveniment s-au aflat și Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, Principele Radu, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis. În exclusivitate pentru UNICA.ro, Cătălin Botezatu a comentat ținutele afișate de Custodele Coroanei, dar și de prima doamnă.

Cătălin Botezatu, despre ținuta purtată de Principesa Margareta la încoronarea Regelui Charles al III-lea: „Impecabilă!”

Principesa Margareta și Carmen Iohannis au ales să poarte ținute create de designeri români, la încoronarea Regelui Charles al III-lea, iar semnătura i-a aparținut celebrei Irina Schrotter.

Citește și: Cum s-a afișat Meghan Markle în America, în timp ce familia regală petrecea la încoronarea Regelui Charles. Harry, în lacrimi

„Onorați să asigurăm ținuta Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Regale a României, în calitate de furnizor oficial al Casei Regale a României, și ținuta Primei Doamne a României, Carmen Iohannis, la Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea”, a scris creatoarea pe un site de socializare, acolo unde a publicat și fotografiile realizate în ziua încoronării.

Citește și: Simbolurile ascunse de ținuta purtată de Regina Camilla la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Detaliile observate pe rochie și robă

Citește și:  Încoronarea Regelui Charles al III-lea în imagini. Harry, marele absent de la balconul Palatului Buckingham / Galerie foto

Citește și: Prețul plătit de Harry pentru scandalul cu familia! Ce s-a întâmplat la încoronarea regelui Charles al III-lea / Foto

Citește și: Carmen Iohannis și-a schimbat designerul pentru încoronarea Regelui Charles. Cum s-a afișat soția lui Klaus Iohannis

Citește și: Misterele Prințului! Harry a ajuns în Marea Britanie în mare secret. Ce se știe despre întâlnirea lui cu Charles

Ce spune Cătălin Botezatu despre alegerile vestimentare făcute de Principesa Margareta și de Carmen Iohannis pentru încoronarea regelui Charles?

„Principesa Margareta este îmbrăcată impecabil pentru un astfel de eveniment. Poartă exact o ținută regală, o ținută ton-sur-ton. A folosit o singură culoare, albastru royal, pantofi în aceeași nuanță și un clutch potrivit. Rochia este din mătase naturală, asociată cu un mantou din brocard. Poartă perlele aferente, ținuta a fost accesorizată cu cercei foarte discreți și, nu în ultimul rând, broșa care cred că reprezintă un crin royal, semn al regalității. Nu are un machiaj strident, poartă ruj nude, exact ce se folosește în astfel de cazuri. Din ce pot observa în imagine, cred că poartă o geantă Alexander McQueen, iar ținuta este impecabilă”, a spus Cătălin Botezatu, pentru UNICA.ro, despre ținuta Principesei Margareta.

Și costumul ales de Principele Radu se încadrează în categoria „așa da”, conform designerului.

Citește și: Kate Middleton, lecție de stil și eleganță la încoronarea Regelui Charles. A purtat cerceii Prințesei Dianei și colierul Reginei Elisabeta

„El (n.r. – Radu la României)” este mai mult decât ok. Are ținuta clasică de ceremonie: sacou tip rendingotă, vesta, cravata gri, despre care, probabil, puțini știu că este cravata de ceremonie, și, nu în ultimul rând, o chestie foarte bine aleasă este pantaloul cu dungă. Decent, elegant, rafinat, a respectat o etichetă cu care nu a dat greș”, ne-a declarat Cătălin Botezatu.

Carmen și Klaus Iohannis, trimiși la consilieri de imagine

Dacă în ziua anterioară încoronării Majestății Sale Regele Charles, Carmen Iohannis a purtat la festivități o ținută realizată de Eli Lăslean, despre care Cătălin Botezatu spune că a fost o alegere inspirată, a doua, semnată Irina Schrotter, ar fi avut nevoie de retușuri, conform creatorului de modă.

Ținuta turcoaz purtată de soția lui Klaus Iohannis „trebuia puțin mai cambrată și mai atent lucrată”, spune Cătălin Botezatu.

„Mantoul care acoperă rochia este, la fel, din brocard, sunt culori frumoase, pantoful este unul ok, nu a dat greș cu el. În ceea ce privește rochia cred că trebuia puțin mai cambrată, acele pliuri care se văd ar fi trebuit mult mai atent lucrate, sau poate simplul fapt că a fost închis mantoul arată acest aspect șifonat.

Prima doamnă nu are cercei, are o cruciuliță, comentabilă această alegere. Nu punem la o apariție pe care o avem la casa regală un lănțișor cu cruciuliță. La fel, geanta cu lanț nu este o alegere bună. Trebuia să opteze pentru un clutch, așa cum are Principesa Margareta. În momentul în care faci o poză cu geanta cu lanț îți va ‘sugruma’ umărul și îl va deforma, ceea ce a și făcut în cazul de față. Mă bucur, însă, că prima doamnă a asimilat rochiile și fustele care depășesc și acoperă genunchiul”, a spus Cătălin Botezatu, în exclusivitate, pentru UNICA.ro.

„Avem un cuplu prezidențial frumos, dar ar trebui să fie consiliat”

În privința șefului statului, creatorul de modă spune: „Președintele are o ținuta clasică, putea să poarte un smoking, tuxedo sau o redingotă, dar poate nu e stilul lui. Alura, statura lui Klaus Iohannis permiteau această alegere, pentru că ar fi arătat impecabil. S-a îmbrăcat ca la o întâlnire cu niște șefi de stat, o apariție comună, dar clean. Pantalonul este puțin cam larg. Avem un cuplu prezidențial frumos, dar ar trebui să fie consiliat.”

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter