Carmen Iohannis s-a îmbrăcat în alb în Argentina și nu a dat greș. Ce detalii au atras atenția

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Vineri, 28 aprilie 2023, 11:49

Carmen Iohannis reușește să uimească atunci când își propune. Prima Doamnă a etalat un deux-pièces elegant în vizita pe care a făcut-o alături de soțul său în Argentina.

Carmen Iohannis a reușit să obțină numeroase aprecieri cu vestimentația din două piese pe care a ales-o la întâlnirea de stat și care respectă întocmai protocolul.

Carmen Iohannis a purtat alb în Argentina

Ținuta de un alb imaculat, creată de Andreea Tincu, la care accesorizat o geantă cluth într-o nuanță la modă, fucsia, îi scotea în evidență silueta. Carmen Iohannis a completat tot acest tablou cromatic cu o pereche de pantofi roz pal și și-a strâns discret părul la spate.

Președintele a păstrat aceeași notă vestimentară ca și soția sa. El și-a făcut apariția într-un costum negru, clasic, la care a asortat o cămașă albă, o cravată de un albastru deschis și o pereche de pantofi negri.

Citeşte și: Carmen Iohannis a creat numeroase controverse cu ținuta purtată în Brazilia: „O fi zis că merge la carnaval”

Citeşte și: Carmen Iohannis, criticată de Oana Roman: „Face un afront înfiorător protocolului” / Video

Klaus Iohannis: „Țara noastră este bine văzută în America Latină”

Klaus Iohannis consideră această vizită o reușită pentru România. „În cadrul vizitei oficiale în Republica Argentina, am convenit, la Buenos Aires, cu Președintele Alberto Fernández să dinamizăm dialogul politico-diplomatic și să intensificăm contactele dintre ministerele noastre și agențiile specializate. Ne-am propus să deschidem noi oportunități de colaborare în domeniile de interes reciproc și să dăm un impuls mult așteptat și schimburilor comerciale.

Atât Argentina, cât și România au cunoscut perioade dificile în istoria contemporană și avem, cu atât mai mult, o misiune comună de îndeplinit, în apărarea drepturilor omului și a statului de drept.

Turneul pe care l-am întreprins în spațiul sud-american a avut rezultate eminamente pozitive, am avut ocazia să discut cu prieteni tradiționali ai României, după mulți ani de când nu s-a mai întâmplat la nivel de președinte.

Țara noastră este bine văzută în America Latină, dar ambiția mea este ca partenerii noștri de peste ocean să înțeleagă că dorim o aprofundare reală a relațiilor și a cooperării economice. Cred că prin aceste vizite am contribuit la o conștientizare importantă a faptului că România există, este prezentă și dorește să consolideze aceste legături”, a mărturisit Klaus Iohannis pe o rețea de socializare.

Citeşte și: Carmen Iohannis, într-o rochie de primăvară la întâlnirea cu împăratul și împărăteasa Japoniei. „Este special creată pentru această vizită”

„Fiecare ținută are la bază un anumit cod vestimentar”

Andreea Tincu are peste 20 de ani de experiență în moda românească și a bifat prezentări la Kiev, Amsterdam, Viena, Atena, Zagreb, Londra. Ea spune că stilul Primei Doamne este similar celorlalte soții de președinți.

„Prima Doamnă are un stil feminin minimalist, similar tuturor Primelor Doamne din întreaga lume. Fiecare ținută are la bază un anumit cod vestimentar, uneori mai relaxat decât era în trecut, o cromatică stabilită de comun acord și anumite tipare, verificate în ani”, spunea Andreea Tincu pentru UNICA. RO.

Oana Roman nu a iertat-o pe Carmen Iohannis

Oana Roman a taxat-o în trecut pe Carmen Iohannis pentru alegerile vestimentare făcute în vizitele oficiale și și-a declarat nemulțumirea pentru felul în care alege să călătorească în străinătate.

Dacă ești într-o funcție publică, protocolul și eticheta trebuie respectate, fie că îți convine sau nu. Te supui regulilor. Pentru că funcția aia te obligă la chestia asta și, din păcate, știți că eu n-am făcut politică în viața mea, dar, din păcate, în România, de exemplu, soția actualului președinte, eu consider că face un afront înfiorător protocolului și etichetei în majoritatea vizitelor oficiale pe care le face.

Și mi-a sărit în ochi, mai mult decât orice, vizita la Dubai, la Abu Dhabi, unde era necoafată și avea în păr o clemă de plastic, ceea ce este total împotriva protocolului.

Nu te duci la o primire oficială necoafată, când ești soția unui președinte. Nu-ți pui un clește de plastic, când noi ni-l punem atunci când mergem să spălăm vase sau să măturăm pe jos, doar acolo îți pui moțul ăla în cap, mai ales când te duci în Emiratele Arabe, unde oamenii ăia au o eleganță și o prezență incredibilă. Tu îți pui geantă de zece mii de euro și în cap o clemă de plastic, mi s-a părut foarte urât”, spunea Oana Roman, acum câteva săptămâni, despre ținuta soției lui Klaus Iohannis, pe o rețea de socializare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter