EXCLUSIV! O privire de culise a sezonului patru din „Stranger Things” cu actorul Charlie Heaton: „Magnitudinea acestui sezon este de neînchipuit”

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 26 mai 2022, 14:39

Sezonul patru din „Stranger Things” este mai aproape ca oricând, iar cu această ocazie am stat de vorbă cu actorul Charlie Heaton, pentru a afla mai multe detalii din backstage.

Noul sezon din „Stranger Things”, produs de frații Duffer, ne poartă într-o călătorie care combină farmecul anilor ’80 cu elemente horror care te fac să privești anumite scene printre degete. Sezonul patru se petrece la șase luni distanță de la bătălia de la Starcourt. Grupul de prieteni este pentru prima dată separat, iar viețile lor par să fie la o cotitură. Dificultățile vieții de liceu se împletesc cu ororile supranaturale, care mereu pândesc din umbră. O nouă amenințare apare, însă misterul ei, odată dezlegat, ar putea să însemne sfârșitul Lumii Răsturnate.

Jonathan, personajul interpretat de Charlie Heaton, descoperă ce înseamnă o relație la distanță pentru prima dată. În același timp, el găsește un prieten de încredere în Argyle, jucat de Eduardo Franco. Prietenia dintre cei doi evoluează pe parcursul serialului, scoțând la iveală o latură a lui Jonathan nemaivăzută până în acest sezon: aceea a adolescentului cu capul în nori.

Descoperă sezonul nou din „Stranger Things” începând cu 27 mai, pe Netflix.

Povestiți-ne cum a fost revenirea pentru sezonul 4 după o pauză atât de lungă.

Chiar că a fost o pauză foarte lungă. În fiecare an ne bucurăm să ne întoarcem. Dar anul acesta am simțit asta din plin, pentru că am avut parte de cea mai lungă pauză între sezoane de până acum. Așadar a fost grozav. După ce ne-am întors, primul lucru a fost să citim împreună scenariul. În fiecare an, ne întrebăm cum vor reuși scenariștii să creeze ceva care să fie și mai impresionant decât ce am văzut în sezonul precedent. Dar magnitudinea acestui sezon este de neînchipuit. A fost extraordinar să ne întoarcem la treabă.

Spuneți-ne cum se încheie sezonul 3 și de la ce pornește sezonul 4.

La finalul sezonului 3, are loc o despărțire și familia Byers și Unsprezece pleacă din Hawkins. De asemenea, se presupune că Hopper a murit. La începutul acestui sezon, familia noastră s-a mutat deja în California și în viața fiecăruia se petrec tot felul de lucruri. Personajul meu este la o nouă școală și are un nou prieten, Argyle, care este un californian tipic. Jonathan încearcă să facă față despărțirii și să-și dea seama cine este el în acest nou loc. Așa începe acest sezon.

Vorbiți-ne puțin despre prietenia între Jonathan și Argyle (Eduardo Franco). Pare să fie prima dată când personajul dumneavoastră are un prieten adevărat.

Cu siguranță că acest lucru adaugă o nouă dinamică în cazul personajului meu. La începutul acestui sezon, Jonathan se confruntă cu relația la distanță cu Nancy și se întreabă cum va fi viitorul. Pentru el, faptul că a plecat împreună cu familia a fost un sacrificiu, însă a luat această decizie pentru că a știut că este cea corectă. A fost întotdeauna loial familiei. Acum încearcă să-și da seama cum va arăta viitorul lui, mai ales în privința relației.

În plus, descoperă în Argyle un prieten căruia i se confesează și care îl ajută să se relaxeze. Jonathan se maturizează, iar publicul va descoperi noi laturi ale personajului. Cred că, la început, este mai degrabă un pic pierdut. Dar prietenul său îl ajută să se mai destindă.

De asemenea, Eduardo, care joacă în rolul lui Argyle, este teribil de amuzant și aduce serialului o nouă dinamică. Jonathan și Argyle au o relație dinamică și foarte amuzantă, iar asta îmi permite să merg puțin în direcția comediei, ceea ce nu am avut ocazia să fac până acum în rolul lui Jonathan. Este un fir narativ secundar foarte cool, în stilul comediei Marea amețeală și al anilor ’80.

EXCLUSIV! O privire de culise a sezonului patru din „Stranger Things” cu actorul Charlie Heaton: „Magnitudinea acestui sezon este de neînchipuit”
De la stânga la dreapta: Argyle (jucat de Eduardo Franco), Will Byers (jucat de Noah Schnapp), Mike Wheeler (jucat de Finn Wolfhard) și Jonathan Byers (jucat de Charlie Heaton)

Vorbiți-ne despre primele discuții pe care le-ați avut cu frații Duffer după ce v-ați întors. Ce v-au spus despre povestea lui Jonathan din acest sezon?

Îmi amintesc că, între sezoane, când eram la New York, le trimiteam mesaje. Întotdeauna căutăm să descoperim mici piese de puzzle legate de ceea ce se va întâmpla pe parcursul serialului. Nu am știut ce urmează să se întâmple, dar am știut că Jonathan va avea un nou prieten. Nu am știut nici că va exista un fir narativ amuzant până când am văzut scenariul la prima întâlnire, dar a fost distractiv să prezentăm acea latură mai relaxată a lui Jonathan.

Încă din primul sezon, Jonathan a fost întotdeauna un outsider. Este un puști misterios, liniștit și interiorizat, care se cunoaște foarte bine, dar care și are o anumită rigiditate. Acest sezon a fost foarte distractiv, pentru că, cel puțin la început, am avut ocazia să mă relaxez odată cu personajul.

A fost nevoie de un efort suplimentar pentru a intra în pielea personajului în cazul acestei noi versiuni a lui Jonathan?

Da, un pic, la început. Am avut impresia că știu foarte bine cine este Jonathan, așa că nu eram sigur cum trebuie să joc rolul altfel. Dar Eduardo este extraordinar și include multe dintre propriile trăsături atunci când își întruchipează personajul. Așa că am putut reacționa în mare măsură la ceea ce făcea el. Chiar trebuie să-i recunosc meritul în această privință.

Dar întotdeauna este interesant să descoperi lucruri noi și să vezi de ce este în stare propriul tău personaj. Pe măsură ce sezonul se derulează, revin și responsabilitățile lui Jonathan, așa încât am ocazia să arăt și acea latură mai familiară a lui. Dar, la început, a fost plăcut să prezint latura lui de adolescent relaxat și un pic stângaci.

Citește și: Prințul Charles, vizită în România. Cu cine se va întâlni

Citește și: Nepoatele Prințesei Diana, apariții de excepție la Festivalul de Film de la Cannes

Citește și: Katherine Schwarzenegger și Chris Pratt, părinți pentru a doua oară. Ce nume au ales pentru fetița lor

Citește și: Matthew McConaughey, după masacrul din Texas: „Trebuie să facem mai bine”

Povestiți-ne despre mutarea familiei Byers în California și despre extinderea poveștii dincolo de Hawkins.

Da, așa este, ne extindem în toate direcțiile în acest sezon. Pentru partea din Rusia, s-a filmat în Lituania, pentru partea care se derulează în California, am filmat în New Mexico și mai există și povestea care are loc în Hawkins. Ne-am extins mult dincolo de Hawkins și a fost grozav. E ca și cum am avea trei sau patru seriale diferite într-unul singur. Cred că e o mișcare foarte inteligentă. Frații Duffer sunt scenariști și povestitori extraordinari și folosesc toate aceste locații pentru a evoca diverse teme sau tipuri de atmosferă.

În Hawkins, atmosfera este ca în A Nightmare on Elm Street. Adică este cu adevărat înfricoșătoare. Povestea din California seamănă puțin cu un serial polițist cu detectivi, dar avem și firul nostru narativ secundar în stilul filmului Marea amețeală. Toate aceste genuri își găsesc locul în universul „Stranger Things”.

În urma acestei segmentări, vedem și personajele combinate diferit. Frații Duffer adoră să facă acest lucru care întotdeauna conferă fiecărui grup o energie diferită. De exemplu, în debutul sezonului, îl vedem pe Jonathan la începutul anului școlar împreună cu noul lui prieten, Argyle, și oarecum îngrijorat din cauza relației sale cu Nancy. Este vacanța de primăvară, iar Mike vine să o vadă pe Unsprezece și cred că și Jonathan și-ar dori ca Nancy să vină la el, dar ea e ocupată cu ziarul școlii.

Jonathan este foarte nesigur în privința relației sale și vorbește mult despre acest lucru cu Argyle care, chiar dacă poate nu este persoana care se pricepe cel mai bine să asculte, îl îndeamnă să se relaxeze și îi spune că e totul OK. Dar faptul că discută cu Argyle îi permite lui Jonathan să scape de tot acest stres.

A fost nevoie ca Eduardo să învețe să conducă furgoneta de pizza? Cum a fost din perspectiva pasagerului?

A fost în regulă. Mi-a părut rău de el, pentru că nu mai condusese până atunci o mașină cu transmisie manuală. Vorbim despre un vehicul din perioada respectivă, care este greu de condus. Am avut ocazia să mă urc și eu puțin la volan și a fost ca și cum aș fi condus un autobuz. Dar s-a descurcat. Eduardo se pricepe și la cascadorii cu mașini și am filmat la un moment o scenă cu el care mi s-a părut terifiantă. Echipa a pus un motor de Ford V8 într-o furgonetă de pizza care, prin urmare, mergea mult mai repede decât te-ai aștepta.

Ne puteți vorbi puțin despre amploarea decorurilor și elementelor care țin de scenografia pentru acest sezon?

Întotdeauna sunt uimit de decoruri, dar cele din acest sezon depășesc cu mult tot ceea ce am văzut până acum. E extraordinar să vezi cum lucrurile imaginate de frații Duffer se concretizează cu ajutorul membrilor echipei și ai distribuției, care au lucrat fără încetare. Nu cred că voi mai avea vreodată ocazia să văd platouri atât de mari în toată cariera mea actoricească. Sunt absolut uluitoare.

Povestiți-ne despre atmosfera de pe platou, în pauzele dintre scene, alături de ceilalți membri ai distribuției.

A fost amuzant. Este cu atât mai plăcut atunci când un nou membru se alătură distribuției. În acest sezon, Eduardo s-a integrat perfect pe platou. A fost ca și cum ar fi lucrat la acest serial în toate cele trei sezoane de până acum. Ne-am apropiat cu toții foarte mult. De-a lungul acestor șase ani, am crescut împreună și ne simțim de parcă ne-am întoarce la școală. Ca și cum ar fi trecut vara, am revenit și între timp ne-am maturizat cu toții.

Este un adevărat privilegiu să revenim în fiecare sezon și să lucrăm la acest serial. Este special pentru toți cei implicați. În același timp, este foarte obositor, programul este foarte lung și muncim mult, dar, până la urmă, ne simțim ca într-o familie. Este un sentiment deosebit.

EXCLUSIV! O privire de culise a sezonului patru din „Stranger Things” cu actorul Charlie Heaton: „Magnitudinea acestui sezon este de neînchipuit”
De la stânga la dreapta: Jonathan Byers (jucat de Charlie Heaton), Will Byers (jucat de Noah Schnapp) și Mike Wheeler (jucat de Finn Wolfhard)

Ne puteți vorbi despre loialitatea și entuziasmul fanilor „Stranger Things”?

Avem fani în toate colțurile lumii. Este incredibil cât de iubit este acest serial. Oameni de toate vârstele îl adoră. Acest lucru se datorează fraților Duffer. Atunci când l-au creat, și-au dorit să fie un serial atât pentru copii, cât și pentru adulți. La momentul respectiv, nu cred că mai exista un asemenea serial. Ei au fost cei care l-au realizat și a ieșit ceva uriaș. Loialitatea fanilor este uriașă. E minunat că oamenii rezonează cu acest serial, este uimitor.

Povestiți-ne despre echilibrul dintre acțiune, umor, dramă și elementele horror din acest serial.

Cred că acest echilibru este unul dintre motivele pentru care acest serial are atât de mult succes. Ai parte de toate aceste ingrediente într-un singur serial. Acest lucru se datorează fraților Duffer, care reușesc să facă lucrurile să pară foarte întunecate și înspăimântătoare, dar au, în același timp, și un extraordinar simț al umorului, al prieteniei, al conexiunilor și al relațiilor.

Cred că sunt niște povestitori extraordinari, care creează personaje complexe, cu care oamenii rezonează și pe care le plasează în niște situații cu totul ieșite din comun, păstrându-le, în același timp, cu picioarele pe pământ. În plus, sunt extrem de muncitori. Deja lucrează la acest serial de 10 ani, fără pauză. Toată lumea primește câte o pauză, dar ei scriu, filmează și editează iar și iar și fac toate acestea de ani de zile. Le pasă enorm de acest serial. Este uimitor. Totul li se datorează lor. Este nevoie de o armată de oameni să-l aducă la viață, dar creația le aparține.

Având în vedere finalul acestui sezon, ce anume așteptați cu nerăbdare să vedeți în continuare?

Încerc tot timpul să extrag informații de la frații Duffer în legătură ceea ce va urma. Într-o măsură mai mare decât în cazul celor precedente, în urma acestui sezon rămân foarte multe lucruri nerezolvate. Acest lucru este foarte captivant. În fiecare sezon a depins de noi să salvăm situația, așa că îmi imaginez că tot așa vor sta lucrurile și de acum înainte. De fapt, aștept cu și mai mare nerăbdare să văd cum va evolua totul și din cauza separării personajelor. Sunt multe lucruri pe care încă nu le-am văzut.

Au existat momente speciale sau lucruri care, din perspectiva dumneavoastră, au ieșit în evidență în acest sezon?

Scena cu împușcăturile e memorabilă. A fost regizată de Shawn Levy. Este o filmare dintr-o bucată, de două minute, cu ofițerii care pătrund în casă. Sunt multe focuri de armă și explozii. Am avut un actor pe nume Ira în rolul lui Harmon, care este ca un fel de bodyguard al nostru. A fost incredibil. Am avut așadar un schimb de focuri uluitor, de două minute, prin toată casa și a fost extraordinar. Rareori ai ocazia să participi la o asemenea scenă atât de lungă și filmată dintr-o bucată, iar nouă ne-a ieșit foarte bine.

Ați avut ocazia să petreceți timp cu Jamie Campbell Bower, actorul care îl întruchipează pe Vecna?

Da, am petrecut ceva timp cu Jamie, dar nu când era îmbrăcat în costumul lui Vecna. Încă de la prima întâlnire când am citit scenariul, a fost extraordinar. Vocea lui este incredibilă și, după aceea, parcă te bântuie. De fapt, el interpretează două roluri. Atunci când îl întruchipează pe Vecna, vocea lui devine mai gravă și are o anumită rezonanță. Iar când joacă în rolul lui Henry Creel la o vârstă mai înaintată, are o voce înspăimântătoare și ascuțită. Acoperă multe registre și este un tip adorabil. Dar cred că oamenii se vor speria tare de el. Interpretarea lui din acest serial e absolut incredibilă.

Foto – Netflix

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter