Selma Blair spune că a încercat să se sinucidă de câteva ori din cauza bolii. Actrița suferă de scleroză multiplă

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 11 mai 2023, 13:12

Selma Blair a recunoscut că a  încercat să-și ia viața „de câteva ori”, în timpul luptei cu simptomele de scleroza multiplă, afecțiune nediagnosticată mulți ani.

Actrița din “Cruel Intentions”, în vârstă de 50 de ani, a fost ani de zile afectată, atât fizic, cât și mental de simptomele bolii incurabile, înainte de a primi, în cele din urmă, un diagnosticul în august 2018.

Selma a recunoscut că devenise atât de disperată înainte ca medicii să-și dea seama că se confruntă cu scleroză multiplă, încât „a încercat să se sinucidă”.

Actrița are un fiu Arthur, în vârstă de 11 ani, împreună cu fostul ei creator de modă Jason Bleick, 49 de ani. Ea a făcut o serie de dezvăluiri dureroase despre boala sa, într-un interviu pentru revista British Vogue din luna mai, pe a cărei copertă este protagonistă.

“Ca adult, anxietatea a devenit terifiantă, de fapt. Am făcut greșeli. Mi-am dorit să mor. Am încercat să mă sinucid. De câteva ori. Din disperare” – a declarat ea.

Citeşte şi: Selma Blair, mărturii cutremurătoare despre viața cu scleroză multiplă

Selma a mai vorbit și despre viața pe platourile de filmare, pe care o descrie “atât de dureroasă” Scleroza multiplă atacă sistemul imunitar și provoacă leziuni ale nervilor la nivelul creierului și al coloanei vertebrale. Actriția spune că își amorțea durerea și anxietatea cu tranchilizante și alcool.

„Pe platourile de filmare era chinuitor uneori, din cauza epuizării și a ticurilor. Am luat substanțe folosite pentru a preveni convulsiile și tulburările de anxietate. Nu am abuzat de ele, dar doar de alcool. Eram pierdută și tristă și abia dacă mai puteam zâmbi. De aici și rolurile mele…”.- a adăugat ea.

Selma a mai vorbit despre una dintre încercările ei de sinucidere în autobiografia ei din 2022, “Mean Baby: A Memoir of Growing Up”.

Citeşte și: Actrița Selma Blair a obținut ordin de restricție împotriva fostului iubit, după ce ar fi fost agresată fizic și verbal

Ea a spus că totul s-a petrecut după o despărțire dureroasă de iubitul ei de atunci, Todd, care era antrenorul de cai.

Selma s-a dus, în timp ce el dormea, în dulapul lui ​și a înghițit o sticlă de pastile Tylenol cu ​​tequila. Dar s-a răzgândit apoi, a zis că nu mai vrea să moară și l-a trezit pe Todd pentru a-i spune ce a făcut.

Recuperarea ei a fost dureroasă, deoarece mama ei i-a spus că a murit în ochii ei din cauza tentativei de sinucidere.

Citeşte şi: Selma Blair, mărturisiri cutremurătoare despre viața ei: „Nu știu dacă aș fi supraviețuit în copilărie fără alcoolism”

 „Este cel mai rău lucru pe care mi l-a făcut. Știu că nu mai avea încredere în mine. Am încercat să mă sinucid – chiar dacă a fost doar pentru 10 minute. Oricât de ciudată și critică ar fi fost, nu avea să treacă niciodată peste moartea unuia dintre noi, mai ales din propria dorință. NU am mai existat pentru ea timp de doi ani. Poate ca pedeapsă…” – a adăugat actrița.

Foto – Profimedia / Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter