Ce rol special au avut copiii și nepoții Reginei consoarte Camilla la ceremonia de încoronare

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 08 mai 2023, 14:37

Sâmbătă, 6 mai 2023, în Marea Britanie a avut loc încoronarea Regelui Charles al III-lea și a reginei consoarte, Camilla. Așa cum era de așteptat, de la istoricul eveniment nu au putut lipsi copiii și nepoții consoartei Camilla.

Camilla, în vârstă de 75 de ani, are doi copii din prima ei căsătorie, cu Andrew Parker Bowles – un fiu, Tom Parker Bowles și o fiica, Laura Lopes – și este, de asemenea, bunica a cinci copii. Tom, în vârstă de 48 de ani, o are pe Lola Parker Bowles, în vârstă de 15 ani și pe Freddy Parker Bowles, în vârstă de 13 ani, din fosta căsnicie cu Sara Buys. Laura (45 de ani) are trei copii cu soțul Harry Lopes:  Eliza Lopes, în vârstă de 15 ani, și gemenii Gus și Louis Lopes, în vârstă de 13 ani.

Cine sunt și cu ce se ocupă copiii reginei consoarte Camilla

Laura este curator de artă și a studiat istoria artei și marketing la Universitatea Oxford Brookes. Iar fiul consoartei Camilla, Tom, este critic culinar și autor a șapte cărți de bucate.

Citeşte şi: Simbolurile ascunse de ținuta purtată de Regina Camilla la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Detaliile observate pe rochie și robă

Citeşte şi: Cătălin Botezatu analizează ținutele purtate de Principesa Margareta și Carmen Iohannis la încoronarea regelui Charles. Greșeala făcută de prima doamnă / Exclusiv

Citește și: Cum s-a afișat Meghan Markle în America, în timp ce familia regală petrecea la încoronarea Regelui Charles. Harry, în lacrimi

Citește și:  Prețul plătit de Harry pentru scandalul cu familia! Ce s-a întâmplat la încoronarea regelui Charles al III-lea / Foto

La marea ceremonie, Laura purtat o rochie verde cu guler, asortată cu o pălărie vernil, în timp ce tatăl ei, Andrew, în vârstă de 83 de ani, a fost fotografiat sosind la Westminster Abbey într-un costum cu frac negru și pantaloni gri.

Citeşte şi: Kate Middleton, lecție de stil și eleganță la încoronarea Regelui Charles. A purtat cerceii Prințesei Dianei și colierul Reginei Elisabeta

Nepoții Reginei consoarte, Freddy, Gus și Louis, au jucat un rol important la ceremonia de încoronare a Regelui, servind drept Paji de onoare pentru bunica lor. Ei au fost trei dintre cei opt băieți care au avut rolul de paji, cel mai tânăr fiind nepotul cel mare al lui Charles, Prințul George (9 ani). În plus, cei cinci nepoții ai Reginei au fost cei care au ținut baldachinul care acoperă în consoartele în timp ce acestea sunt unse de Arhiepiscopul de Canterbury. În mod tradițional, un grup de ducese ar fi trebuit să poarte baldachinul, dar Camilla nu și-a dorit acest lucru.

„Regina Consoartă a spus că nu vrea ducese. Ea ar dori ca nepoții ei să o facă”, a spus o sursă apropiată casei regale, potrivit Sunday Times.

Citeşte şi: Kate Middleton s-a născut în timpul unui eveniment astrologic special. De ce e zodia ei una dintre cele mai norocoase din horoscop

Până în prezent, membrii familiei regale se limitau doar la a asista ceremonia, fără să fie implicați în ea. Așa a fost și în 1953, când Charles a participat la ceremonia de încoronare a mamei sale, regretata Regina Elisabeta a II-a, dar nu a îndeplinit niciun rol.

Cei doi monarhi au decis acum să implice și nepoții în cadrul ceremoniei.

Înainte de ceremonie, unui dintre scriitorii și biografii familiei regale, Hugo Vickers, a declarat pentru The Times că ar fi emoționant dacă regina Camilla și regele Charles le-ar oferi nepoților lor roluri la marele eveniment.

„Este o idee minunată să-și implice membrii proprii ai familiei în aceste roluri, mai degrabă decât să-i implice pe fiii și fiicele aristocraților. Totul face parte din închegarea legăturilor din familia lor”, a spus Vickers.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter