Actorul Paul Sorvino din „Goodfellas” a murit la vârsta de 83 de ani

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Marți, 26 iulie 2022, 11:19

Paul Sorvino, celebru pentru rolul mafiotului Paul Cicero din filmul „Goodfellas” (1990), regizat de Martin Scorsese (79 de ani), a murit la vârsta de 83 de ani.

Actorul Paul Sorvino din „Goodfellas” a murit la vârsta de 83 de ani

Potrivit TMZ, actorul s-a stins din viață în dimineața zilei de 25 iulie 2022, cu soția sa, Dee Dee Benkie, alături. „Inimile noastre sunt frânte. Nu va mai exista niciodată un alt Paul Sorvino. A fost dragostea vieții mele și unul dintre cei mai mari interpreți care au apărut vreodată pe marele ecran și pe scenă”, a transmis soția actorului.

„Tatăl meu, marele Paul Sorvino, s-a stins din viață. Inima mi-e sfâșiată. O viață plină de iubire, bucurie și înțelepciune alături de el s-a sfârșit. A fost cel mai minunat tată. Îl iubesc atât de mult. Îți transmit iubirea mea în stele, tata, în timpul ascensiunii tale”, a scris fiica actorului, Mira Sorvino, pe Twitter.

Paul a devenit celebru pentru rolul mafiotului Paul Cicero din producția lui Martin Scorsese, „Goodfellas” (1990). Sorvino a interpretat roluri în aproape 50 de filme pe parcursul carierei sale la Hollywood.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Celebrul chitarist Carlos Santana a leșinat pe scenă, în timpul unui concert în aer liber

Citește și: Uma Thurman, înșelată de Ethan Hawke. Actorul s-a recăsătorit cu amanta, fosta bonă a copiilor lui cu Uma

Citește și: Lindsay Lohan și Bader Shammas s-au căsătorit. „Sunt cea mai norocoasă femeie din lume”

Citește și: Actorul James Caan din „The Godfather” a murit la 82 de ani

A mai jucat rolul lui Henry Kissinger în filmul „Nixon”, din 1995, și al lui Fulgencio Capulet în „Romeo + Julieta”, din 1996. Paul Sorvino și-a făcut debutul în filmul „Where’s Poppa?”, din 1970, și a jucat în seriale precum „Law & Order” (1990-2010/2022-prezent), dar și pe Broadway.

Fiul unui imigrant italian, Sorvino s-a născut și a crescut în Brooklyn. Înainte de a-și descoperi pasiunea pentru actorie, Sorvino și-a dorit să fie cântăreț de operă, în timp ce studia la Academia Americană de Muzică din New York.

Paul Sorvino are trei copii din prima căsnicie cu terapeuta Lorraine Davis, un fiu și două fiice, actorul/producătorul Michael Sorvino (44 de ani), actrița Mira Sorvino (54 de ani), câștigătoare a unui premiu Oscar pentru filmul „Mighty Aphrodite”, și actrița Amanda Sorvino (51 de ani).

Între anii 1991 și 1996, actorul a mai fost căsătorit cu agenta imobiliară Vanessa Arico, iar în 2014 s-a căsătorit cu ultima soție, jurnalista Dee Dee Benkie.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter