Simona Halep va primi Ordinul Național „Steaua României”. Festivitate pe Arena Națională

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 15 iulie 2019, 17:01
Simona Halep va primi din partea președintelui Klaus Iohannis Ordinul Național „Steaua României”, după ce aceasta a câștigat trofeul de la Wimbledon.

Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, a anunțat Administrația Prezidențială prin intermediul unui comunicat.

Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc”, se mai precizează în comunicat.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată ce urmează să fie comunicată.

Și pe Arena Națională va avea loc o festivitate în cinstea Simonei Halep, miercuri, la ora 19:00. Un eveniment similar a avut loc în 2018, după ce sportiva a câștigat turneul de la Roland Garros. Atunci, ea a fist prezentată de primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe care spectatorii au huiduit-o îndelung. De data aceasta, Firea a declarat că nu va mai participa la ceremonie.

Sâmbătă, Simona a devenit prima româncă care a câștigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o în finală pe Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2. La finala feminină de la Wimbledon au participat și ducesele de Cambridge și de Sussex, aceasta din urmă fiind susținătoare a lui Williams, cu care leagă o strânsă prietenie. După câștigarea trofeului, Halep a fost felicitată personal de Kate Middleton.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter