Reacția lui Toni Iuruc după ce Simona Halep a fost acuzată de dopaj: „Poți să-i iei orice Simonei, dacă i-ai luat cinstea, corectitudinea, o omori!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 24 octombrie 2022, 10:56

Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep, a făcut primele declarații după ce sportiva a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open.

Toni Iuruc și Simona Halep au divorțat la începutul lunii octombrie, la nici un an de când s-au căsătorit civil. După despărțirea de cel care i-a fost alături timp de trei ani, sportiva a mai primit o lovitură grea. Dubla campioană de Grand Slam a fost testată pozitiv la o substanță interzisă și ar fi fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate din Tenis.

Reacția lui Toni Iuruc: „Poți să-i iei orice Simonei, dacă i-ai luat cinstea, corectitudinea, o omori!”

Toni Iuruc a mărturisit pentru Fanatik că Simona Halep este obsedată de corectitudine și susține că sportiva nu ar apela niciodată la astfel de gesturi.

Sunt șocat, nu-mi revin de o oră, sunt șocat și iarăși șocat! Nu pot să cred așa ceva. O cunosc de trei ani pe Simona, din care minimum doi în circuit, și vă jur că această fată, fosta mea soție, este obsedată de un singur lucru: cinstea!

Poți să-i iei orice Simonei, dacă i-ai luat cinstea, corectitudinea, o omori! Nu mai e om! Nu știu ce s-a întâmplat acolo, cu acel test, dar probabil este o greșeală. Simona nu ar fi făcut așa ceva nici dacă i-ai fi tăiat mâna ca să nu mai joace tenis, a afirmat Toni Iuruc.

„Nu bea niciodată nici măcar apă dacă sticla nu era sigilată”

De asemenea, fostul soț al sportivei a mai spus că Simona Halep era extrem de atentă să nu greșească și nu lua nici măcar vitamine fără să se consulte înainte cu medicul ei.

Simona Halep nu ar trișa niciodată, cariera ei este blazonul ei și o știu cel mai bine… Știți foarte bine că abia am terminat divorțul, aș fi putut să spun „No comment”. Nu am cum să fac așa ceva, când cunosc acest om atât de bine, când am stat cu ea atâția ani. Simona era obsedată să nu greșească.

Vă dezvălui ceva în premieră: nu bea niciodată nici măcar apă dacă sticla nu era sigilată. O desigila cu mâna ei, mereu era atentă. Vă mai spun ceva. Nu lua nici măcar o Vitamina C fără să întrebe medicul. Este bolnavă de corectitudine.

„Cred că merită să o susținem pe Simona și să credem în nevinovăția ei!”

Toni Iuruc a transmis și un mesaj de susținere pentru fosta lui soție, precum și un îndemn pentru români.

Undeva este o greșeală… Ceva s-a întâmplat, nu vreau să mă gândesc la altele. (…) Îmi pare foarte rău, sunt șocat, mi-e foarte greu să-mi revin și să-mi găsesc cuvintele. Vreau doar să fie puternică și adevărul să iasă la iveală. Pur și simplu, refuz să cred că Simona ar face așa ceva. Tot ce a câștigat a câștigat prin muncă și prin sacrificii. Nu e posibil așa ceva, e ceva ce a apărut pe circuitul testului, pe care nu-l înțeleg.

La câtă bucurie a adus unei țări întregi, cred că merită să o susținem pe Simona și să credem în nevinovăția ei! Măcar zece secunde să ne gândim de bine la ea, și spun asta pentru fiecare român care a simțit fericire adevărată la meciurile și victoriile Simonei, a mai spus afaceristul.

Și Virginia Ruzici o susține pe Simona Halep

Virginia Ruzici, fosta mare jucătoare de tenis, câștigătoare la Roland Garros în 1978, a fost managerul Simonei Halep timp de 14 ani, până în luna mai a acestui an.

O cunosc pe Simona de mult timp și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o atletă și o campioană incredibilă, a fost și un model de urmat. Simona este o persoană cu un spirit sportiv, integritate și onestitate impecabile.

Sunt profund întristată de evoluția situației și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj nedrept. O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și sunt alături de ea, a mărturisit Virginia Ruzici, pe Instagram.

Citește și: Dan Negru, despre dispariția Andreei Marin și a Mihaelei Rădulescu de pe micile ecrane: „Un efect al sărăciei”

Delia Matache, după ce declarația ei despre copii a stârnit un val de reacții în mediul online: „N-am dat lecții niciodată nimănui”

Lora reacționează după ce Adina Alberts i-a dat Deliei sfaturi pe internet: „Nu are cum să îi lipsească ceva ce are din belșug”

Părinții nu i-au dat voie să se mărite cu iubirea vieții ei. Peste 40 de ani a găsit o bucată de ziar ascunsă de mama ei

Mesajul Simonei Halep după ce a fost acuzată de dopaj

Simona Halep, testată pozitiv la Roxadustat, este decisă să-și demonstreze nevinovăția. Dacă nu va reuși, aceasta riscă o suspendare de 2 – 4 ani.

Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani, a scris Simona Halep pe rețelele de socializare în urmă cu câteva zile.

Ruxandra Dragomir, mesaj dur despre situația Simonei Halep

Ruxandra Dragomir, fost număr 15 mondial și președinte al Federației Române de Tenis între 2009 și 2013, a transmis un mesaj dur despre situația Simonei Halep.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, din categoria EPO, unde pedeapsa este foarte aspră: 2-4 ani de suspendare. (…) Roxadustat nu poate fi administrat din greșeală. Nu se regăsește în nurofen sau în alte medicamente. Din păcate, sportivii poartă responsabilitatea substanțelor pe care le iau sau li se dau. (…)

Dar chiar și o scurtă suspendare la vârsta ei îi poate afecta definitiv cariera (…) În rest, putem reacționa sentimental și emoțional. Convingerea multora că „și alții se dopează, dar nu sunt prinși” nu scade vinovăția Simonei. Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă. Timpul va lămuri dacă Simona a trișat sau nu.

Până atunci, Simona, pe care de altfel o iubesc, este o sportiva depistată pozitiv la două teste doping. (…)

Eu o cunosc pe Simona de aproape 20 ani și nici mie nu-mi vine să cred că ar fi făcut așa ceva. Cum mulți nu și-ar fi închipuit niciodată că Sharapova sau Armstrong… sau mulți alții ar putea fi depistați pozitiv. Dar realitatea a arătat altceva… Din păcate pentru Simona, a declarat Ruxandra Dragomir, potrivit evz.ro.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter