Sanna Marin, o tânără de 34 de ani, este noul premier al Finlandei

De Oana Savin, pe
Sanna Marin, în vârstă de 34 de ani, a fost aleasă de social-democrații din Finalnda, în funcția de premier al țării. Aceasta, care este actualul ministru al transporturilor, va fi cel mai tânăr prim-ministru din istoria țării.

Potrivit Agerpres, Marin va prelua funcția după demisia lui Antti Rinne. Acesta din urmă a decis să renunțe la funcția de premier upă ce Partidul de Centru, membru al coaliției guvernamentale de la Helsinki, a spus că își retrage sprijinul pentru el din cauza felului în care a gestionat o grevă a poștașilor.

Avem multe de făcut pentru a restabili încrederea”, a declarat Sanna Mirella Marin.

Avem un program de guvernare comun, care ține coaliția împreună”, a mai spus ea.

Coaliţia, care a ajuns la guvernare în urmă cu doar şase luni, a convenit să continue programul de guvernare, după ce Rinne a anunţat că demisionează la cererea Partidului de Centru.

Interesant este și faptul că Partidul Social Democrat face parte dintr-o coaliţie cu partide care sunt conduse, toate, de femei. Astfel, artidul de Centru este condus de Katri Kulmani (32 de ani), Liga Verde este formaţiunea ministrului de Interne Maria Ohisalo (34 de ani), Alianţa de Stânga, partid condus de Li Andersson (32 de ani) şi Partidul Suedez al Poporului, condus de Anna Maria Henriksson (55 de ani).

Cine este Sanna Marin

Sanna Mirella Marin are o carieră politică bine conturată, în pofida vârstei sale. Născută la 16 noiembrie 1985, ea a fost aleasă în Parlament din 2015 și a fost numită ministru al transporturilor și comunicațiilor în iunie anul acesta.

A condus Consiliul Municipal din 2013 până în 2017, când a fost realeasă, cu mult mai multe voturi decât prima dată. Face parte, de asemenea, din adunarea locală a regiunii Tampere.

În 2014 a devenit vicepreședinte a Partidului Social-Democrat, iar în 2015 a fost aleasă în Parlamentul național, din partea districtului Pirkanmaa, cu 10.911 voturi. Patru ani mai târziu, ca și în cazul alegerilor locale, a fost realeasă deputat cu mult mai multe voturi: 19.088.

Sanna Mirella Marin este copilul unui cuplu de părinți de același sex. A fost crescută de o mamă singură, care ulterior a intrat în relație cu o femeie.

Nu cunoaște familia tatălui ei biologic. Viitorul premier al Finlandei a povestit că nu i-a fost ușor, că a suferit lipsuri materiale și că adesea a fost stigmatizată de societate pentru că provenea dintr-o astfel de familie. Dar spune că mama sa i-a dat mereu încredere că poate să realizeze tot ce-și pune în cap.

De asemenea, Sanna Marin are un copil cu partenerul ei de mulți ani, Markus Räikkönen.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter