Povestea de dragoste dintre Regele Charles al III-lea și soția lui, Regina consoartă Camilla Parker-Bowles

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Sâmbătă, 01 octombrie 2022, 14:02

Regele Charles al III-lea (73 de ani) și soția lui, Regina consoartă Camilla Parker-Bowles (75 de ani), s-au cunoscut în anul 1970, la un meci de polo. Au devenit foarte rapid un cuplu, datorită pasiunilor comune pentru natură și polo, dar și pentru că împărtășeau același simț al umorului. În ciuda iubirii pe care și-o purtau, Camilla și Charles au fost despărțiți de circumstanțe.

Povestea de dragoste dintre Regele Charles al III-lea și soția lui, Regina consoartă Camilla Parker-Bowles

Formează un cuplu până în anul 1971, când Charles este trimis să servească timp de 8 luni în Marina Regală. La întoarcerea sa, Camilla era deja logodită cu un alt bărbat, Andrew Parker Bowles (82 de ani), ofițer de cavalerie al armatei, care anterior formase un cuplu cu sora mai mică a lui Charles, Prințesa Anne (72 de ani).

Deși nimeni nu a confirmat vreodată acest lucru, se crede că familia regală a fost cea care i-a despărțit pe Charles și Camilla. Deși nepoată de baron, Camilla era considerată „insuficientă” și mult prea „de rând” pentru a deveni soția viitorului rege al Marii Britanii.

În plus, Camilla este cu 15 luni mai în vârstă decât Charles și, la acea vreme, era aspru judecată pentru relațiile sale, printre care și cea cu Andrew.

Citește și: Kate Middleton a povestit cum a reacționat fiul ei cel mic, Prințul Louis, când a aflat de moartea Reginei

Unchiul lui Charles, Lord Louis Mountbatten îi scria la acea vreme: „Cred că este deranjant ca o femeie să aibă experiențe dacă se așteaptă să rămână pe un piedestal după căsătorie”. În mod ironic, tot el îl sfătuia pe Charles să experimenteze și să nu se așeze prea curând la casa lui.

În 1973, Camilla și Andrew se căsătoresc. Împreună au doi copii, un fiu și o fiică, Tom Parker Bowles și Laura Lopes. Actrița Lynn Redgrave, fostă colegă cu actuala Regină consoartă, declara în trecut că prioritatea Camillei era aceea de a se căsători cu un bărbat bogat. „Voia să se distreze, dar și să se căsătorească cu cineva într-o situație bună, asta considera a fi cea mai mare distracție”, spunea Redgrave.

În 1977, Charles o cunoaște pe Diana Spencer, atunci în vârstă de doar 16 ani, după ce are o relație cu sora ei mai mare, Lady Sarah McCorquodale. Fiică de conte, Diana este considerată perfectă pentru postura de Prințesă de Wales, statut obținut prin căsătoria cu Charles.

Citește și: Ce se va întâmpla cu câinii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Se logodesc în februarie 1981 și se căsătoresc în luna iulie a aceluiași an. În iunie anul următor, devin părinții unui fiu, William, iar în septembrie 1984 familia se mărește cu un al doilea fiu, Harry.

În 1986, Camilla și Charles își încep aventura. Abia 3 ani mai târziu, în 1989, Diana o confruntă pe Camilla. „Vreau să știi că știu ce se petrece între tine și Charles”, i-a spus Diana. Camilla a replicat: „Ai tot ce-ți dorești. Toți bărbații din lume sunt îndrăgostiți de tine. Ai doi copii frumoși, ce vrei mai mult?”. „Îmi vreau soțul. Îmi pare rău că vă stau în cale, știu că e, probabil, îngrozitor pentru voi… Dar știu ce se petrece. Nu mă tratați ca pe o idioată”, i-a răspuns Diana.

În 1992 apare cartea „Diana: Her True Story”, scrisă de jurnalistul Andrew Morton, cu ajutorul Dianei, care face o serie de dezvăluiri scandaloase despre triunghiul amoros dintre ea, Charles și Camilla. La sfârșitul aceluiași an, premierul John Major anunță că Diana și Charles s-au separat.

Citește și: Ce au anunțat Prințul William și soția lui, Kate, imediat după anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a

În ianuarie 1993, în presa tabloidă din întreaga lume apar transcrierile unor conversații telefonice intime din 1989, dintre Charles și Camilla. Diana a admis, în interviurile sale de la acea vreme, că și ea a avut relații extraconjugale în timpul căsniciei.

În 1994, Charles lansează un documentar cu intenția de a-și curăța imaginea profund afectată. În cadrul acestuia, Charles spune că i-a fost „fidel Dianei până în momentul în care a realizat că relația lor era imposibil de salvat, în ciuda eforturilor lor”. Tot atunci a numit-o pe Camilla o bună prietenă. „Mi-a fost prietenă o lungă perioadă de timp și va continua să-mi fie”, a explicat.

În 1995, Camilla și Andrew își anunță divorțul, iar în anul următor se finalizează și divorțul dintre Diana și Charles. În 1997, la scurt timp după ce Charles organizează o petrecere pentru aniversarea de 50 de ani a Camillei, Diana moare într-un accident rutier în Paris.

Citește și: Viața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii în imagini de colecție

În 1998, Charles anunță că fiii lui au cunoscut-o oficial pe Camilla. Anul următor au prima apariție publică împreună. În 2000, Regina acceptă invitația la un eveniment la care știa că va fi prezentă și Camilla, acest gest fiind considerat drept consimțământul ei. Charles și Camilla se mută oficial împreună în Casa Clarence în 2003. În februarie 2005 își anunță logodna, iar în luna aprilie a aceluiași an se căsătoresc.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter