Ce coroană va purta Camilla la încoronarea lui Charles. Se întâmplă pentru prima dată în istorie

De Oana Savin, pe

Camilla, soția regelui Charles, va purta și ea o coroană în ziua în care monarhul britanic va fi încoronat. Deși toată lumea se aștepta ca aceasta să își comande propria coroană, regina consoartă a ales să utilizeze una care i-a aparținut unei alte regine.

Este pentru prima dată în istoria recentă a Marii Britanii când o regină consoartă preferă să modifice o coroană, în loc să îi fie creată una nouă.

Ce coroană va purta Camilla la încoronarea regelui Charles

La încoronarea unui suveran britanic, regina consoartă îi stă alături, purtând și ea pe cap o coroană. Doar că fiecare regină care a urcat pe tronul Regatului Unit a avut o altă coroană, față de predecesoarea sa. Dar acesta nu este și cazul Camillei, soția lui Charles al III-lea.

Pentru ziua încoronării, Camilla a decis să poarte coroana Reginei Maria, bunica regretatei regine Elisabeta a II-a.

„Coroana Reginei Maria a fost scoasă din Turnul Londrei pentru a-i fi aduse modificări înainte de ziua încoronării, de pe 6 mai. Coroana va fi purtată de regina consoartă. Este pentru prima dată în istoria recentă când o coroană deja existentă va fi utilizată la încoronarea unei regine consoarte, în loc de a fi creată una nouă”, se arată într-un anunț postat pe pagina de Instagram a Familiei Regale britanice.

„Ca tribut adus Majestății Sale, Regina Elisabeta, Coroana va fi ornată cu diamantele Cullinan III, IV și V”, se mai arată în anunț.

Aceste diamante au făcut parte din colecția personală de bijuterii a regretatei regine timp de mulți ani și au fost purtate de aceasta ca broșe.

Coroana reginei Maria a fost creată pe comandă pentru consoarta Regelui George al V-lea, pentru încoronarea din anul 1911.

Cu câteva schimbări și adăugiri minore, această coroană va fi folosită de Camilla la ceremonia de încoronare a lui Charles.

„Patru din cele opt arcade detașabile vor fi înlăturate pentru a arăta altfel față de momentul în care a fost purtată de Regina Maria în anul 1911”, au anunțat reprezentanții Familiei Regale.

Potrivit Mirror.co.uk, diamantele Cullinan III și IV, care atunci când sunt purtate împreună formează o broșă, ar costa în jur de 50 milioane lire sterline.

Citește și: Cartea care ar putea distruge încoronarea Regelui Charles. Prințul Harry nu este implicat de această dată

Citește și: William nu îl iartă pe Harry după atacurile lui otrăvite. Ce măsuri trebuie să ia Charles dacă îi vrea împreună la încoronare

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle, indeciși cu privire la participarea la încoronarea regelui Charles. Pretențiile ducilor de Sussex

Citește și: Trei zile de sărbătoare în Marea Britanie pentru încoronarea regelui Charles al III-lea. Care este programul festivităților

Momentul secret al ceremoniei

Unul dintre cele mai sacre momente al încoronării va fi acela când Arhiepiscopul de Canterbury va folosi mir pentru a unge mâinile, pieptul și capul suveranului.

Acesta este un moment privat ce nu a mai fost văzut de public până acum. La încoronarea reginei Elisabeta, în 1953, un baldachin de pânză de aur a fost pus peste capul suveranei pe perioada acelei părți a ceremoniei.

Acum, se pare că Charles va face public momentul sacru, pentru prima dată în istorie.

Potrivit Daily Telegraph, s-a comandat crearea unui nou baldachin transparent, ceea ce va permite cetățenilor să urmărească întregul moment.

Pe de altă parte, mai mulți critici au afirmat că această parte a ceremoniei ar trebui să rămână privată.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arată coroana Reginei Maria, precum și diamantele ce vor fi adăugate.

Sursă foto: Instagram, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter