Va deveni sau nu Camilla regina Angliei dacă Charles moare înaintea ei? Ce o așteaptă pe consoartă

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 08 mai 2023, 11:42

În urma decesului Elisabetei a II-a, Charles a devenit regele Regatului Unit al Marii Britanii, iar Camilla Parker-Bowles a primit rolul de regină consoartă. Datorită poziției soțului ei în familia regală britanică, Camilla are și ea dreptul la statut regal. Dar poate ajunge ea pe tron dacă regele Charles al III-lea moare înaintea ei?

În acest moment, Camilla Parker-Bowles este atât Ducesa de Cornwall, cât și Prințesa de Wales. Cu toate acestea, ea nu își respectă statutul de prințesă din respect pentru regretata Prințesă Diana, deoarece titlul este atât de strâns asociat cu ea, notează presa străină.

În plus, Camilla este și Ducesa de Rothesay din Scoția. Toate aceste titluri regale sunt moștenite din statutul regal al Prințului Charles, deoarece el este Prinț de Wales, Duce de Cornwall și Duce de Rothesay.

Când Charles va urca pe tron, el va renunța la titlurile de prinț și duce pentru a deveni Majestatea Sa Regele. Dar cum rămâne cu Camilla?

Citeşte şi: Regele Charles intenționează să schimbe monarhia. A început operațiunea ”Golden Orb”

Citeşte şi: Cât a costat rochia de catifea purtată de Carmen Iohannis în ziua înmormântării reginei Elisabeta a II-a

Citeşte şi: Andreea Bălan, țeapă de 90.000 de euro din partea unui investitor imobiliar. „Toți banii i-am dat acolo!”

Citeşte şi: Starea lui Alexandru Arșinel se înrăutățește. Actorul este la ATI, intubat și ventilat mecanic

În familia regală britanică, soția monarhului nu devine automat regină, așa cum era Elisabeta. Ea devine regină consoartă.

Conform liniei de succesiune, Camilla nu poate deveni regină dacă Charles se stinge din viață înaintea ei. Succesiunea se bazează pe data nașterii, nu pe statutul marital. Așadar, dacă Charles moare înainte de urca pe tron, prințul William va deveni rege. Cu toate acestea, dacă Charles trece în neființă după urcarea pe tron, Camilla ar putea, într-un fel, deveni regină.

Va deveni sau nu Camilla regina Angliei dacă Charles moare înaintea ei? Ce o așteaptă pe consoartă

În familia regală, titlurile de regina mamă sunt acordate văduvei unui rege și mamei monarhului. Dar, din moment ce Camilla Parker-Bowles nu este mama biologică a prințului William, lucrurile se complică puțin. Cu toate acestea, titlul există pentru a recunoaște văduva unui rege, iar Camilla Parker-Bowles este mama vitregă a prințului William, ceea ce o face să se califice pentru titlu. Însă, decizia de a o face pe Camilla Parker Bowles regină va cădea, probabil, în mâinile prințului William.

În cazul în care Camilla nu devine regina mamă după moartea lui Charles, este posibil ca ea să rămână cu statutul de prințesă.

La fel se va întâmpla și cu Kate Middleton. După moartea lui Charles, prințul William va urca pe tron, dar ea va fi, precum Camilla, regină consoartă. Cu toate acestea, dacă se întâmplă ceva cu William după ce devine rege, Kate poate deveni regina mamă, ca văduvă a lui și mamă a prințului George.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter