Cum arăta Camilla Parker-Bowles în tinerețe. Fotografii de colecție cu Regina consoartă a Regatului Unit

De Unica.ro, pe

Odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a, Camilla Parker-Bowles (75 de ani) a ajuns pe tronul Regatului Unit împreună cu regele Charles al III-lea, devenind Regina consoartă.

Camilla a fost ani la rând un subiect controversat în presa mondenă internațională datorită felului în care a apărut în viața lui Charles, pe când acesta era căsătorit cu Prințesa Diana.

Camilla Shand, pe numele de fată, s-a născut în 1947, într-o familie bogată din Sussex și și-a descris copilăria în mediul rural englez drept „perfectă din toate punctele de vedere”.

Catalogată de biografi drept o fată “veselă, extrovertită și cu poftă de viață”, Camilla a absolvit cursurile prestigioasei Queen’s Gate School din South Kensington, iar mai apoi și-a completat studiile la Școala Mon Fertile din Elveția și la Institutul Britanic din Paris.

Educația europeană au fost baza “pregătirii” ei pentru a se căsători cu un “bărbat potrivit”, așa cum li se cuvenea fetelor din clasa social superioară la acea vreme.

„Străbunica mea a fost amanta stră-stră-străbunicului tău!”

Povestea spune că atunci când l-a întâlnit prima dată pe Charles, Camilla ar fi glumit:

Străbunica mea a fost amanta stră-stră-străbunicului tău, deci ce zici de asta?

Cei doi s-au cunoscut prima oară în 1970, la un meci de polo și s-au plăcut pe loc, datorită pasiunilor comune. În 1971, cuplul Camilla – Charles se desparte când fiul regretatei Elisabeta a II-a este trimis în Marina Regală. La întoarcerea lui, Camilla era deja logodită cu un bărbat, un ofițer al cavaleriei armatei, Andrew Peter-Bowles. Andrew fusese cuplat anterior cu sora mai mica a lui Charles, Prințesa Anne.

Cum arăta Camilla Parker-Bowles în tinerețe. Fotografii de colecție cu Regina consoartă a Regatului Unit
Camilla și Andrew Parker-Bowles (04.07.1973)

Camilla și Charles au rămas amici, dar când tânăra Diana, atunci în vârstă de 19 ani, a intrat în viața lui, Camilla s-a alăturat unui cerc apropiat familiei regale .

Familia [lui Charles] a vrut-o [pe Diana]. Publicul a vrut-o. Asemenea ultimului Prinț de Wales, îi plăcea să se dea încredere femeilor căsătorite, iar cele două preferate ale sale, Lady Tryon și Camilla Parker Bowles, au vrut-o.

Au întâlnit-o pe fetița Spencer care roșește și au dedus că nu le va da probleme – a explicat biograful Tina Brown, autoarea cărții The Diana Chronicles, potrivit abc.net.au.

Cum arăta Camilla Parker-Bowles în tinerețe. Fotografii de colecție cu Regina consoartă a Regatului Unit
Camilla și Charles pe coperta revistei New Idea (13.01.1993)

Charles și Diana s-au căsătorit, tânăra prințesă fermecătoare captând inima unei națiuni cu căldura și compasiunea ei. Dar în culise, căsătoria regală nu era ceea ce părea. Diferența lor de vârstă de 13 ani a fost greu de depășit. Charles juca polo, citea Shakespeare și se ocupa obsesiv de grădinile sale bogate organice – toate hobby-urile pe care le împărtășea cândva cu Camilla.

Vezi toate fotografiile de colecție cu Camilla în tinerețe în galeria foto de mai sus.

Iar Diana își dorea doar să danseze, să asculte Duran Duran și să depășească limitele filantropiei regale tradiționale pentru a se concentra asupra problemelor sociale, persoanelor cu HIV/SIDA și a persoanelor fără adăpost.

Citeşte şi: Povestea de dragoste dintre Regele Charles al III-lea și soția lui, Regina consoartă Camilla Parker-Bowles

Citeşte şi: De ce Prințul William și Kate Middleton nu se țin de mână când apar în fața oamenilor. Cei doi au foarte rar manifestări de afecțiune în public

Citeşte şi: Medicii britanici vorbesc despre afecțiunea Regelui Charles al III-lea. De ce are mereu mâinile umflate și roșii

Citeşte şi: Regele Charles al III-a a încălcat protocolul lăsându-se sărutat de o femeie care nu este soția sa

Deși el și Diana au avut doi copii împreună, se părea că prințul Charles era irevocabil îndrăgostit de altcineva.

Fără îndoială că s-au iubit. în Camilla Parker-Bowles, prințul a găsit căldura, înțelegerea și statornicia pe care a tânjit mereu și pe care nu le-a putut găsi niciodată cu nicio altă persoană. Relația lor… mai târziu urma să fie înfățișată doar ca o chestiune neplăcută.

Pentru prinț, totuși, a fost o sursă vitală de forță pentru un om care fusese întristat dincolo de cuvinte de un eșec pentru care se învinovățea invariabil – a scris Jonathan Dimbleby. în biografia sa autorizată.

În 1986, Camilla și Charles își încep aventura. Camilla divorțează de Andrew Parker-Bowls 9 ani mai târziu, în 1986. Iar în 1997 se finalizează divorțul dintre Charles și Diana. Anul 1997 i-a adus moartea Prințesei Diana, care își pierde viața într-un accident rutier cumplit în timp ce era la Paris cu iubitul ei, Dodi Al-Fayed.

Cum arăta Camilla Parker-Bowles în tinerețe. Fotografii de colecție cu Regina consoartă a Regatului Unit
Charles și Camilla Parker-Bowles (13.02.1975)

În 2003, Charles și Camilla se mută oficial împreună în Casa Clarence. Doi ani mai târziu, în 2005 își anunță logodna și se căsătoresc.

La fel ca Prințesa Diana, Camilla s-a implicat și ea în susținerea diverselor cauze sociale în timpul căsătoriei sale cu Charles. Printre acestea s-au numărat alfabetizarea, osteoporoza, câinii de salvare și organizațiile caritabile care sprijină victimele abuzului domestic.

Violatorii nu se nasc, se construiesc. Și este nevoie de o întreagă comunitate – bărbați și femei – pentru a demonta minciunile, cuvintele și acțiunile care promovează o cultură în care agresiunea sexuală este văzută ca fiind normală și în care rușinează victima – a spus ea la lansarea unui proiect numit Shameless, susținut de Fundația Women of the World, în octombrie anul trecut.

Cum arăta Camilla Parker-Bowles în tinerețe. Fotografii de colecție cu Regina consoartă a Regatului Unit
Camilla și Charles

Unii au văzut-o susținând subiecte tabu, cum ar fi violența sexuală, ca un semn al feminismului ei.

Nu poți să nu-i placi cu adevărat pe Charles și Camilla, deoarece amândoi sunt oameni de o mare bunătate și o mare compasiune. Camilla este feministă, este șefa Femeilor Lumii și militează pentru drepturile femeilor și drepturile educaționale pentru fete.

Chiar dacă are un rol decorativ ca consoartă, este o feministă puternică și un pic o icoană feminină în anumite privințe – a declarat autoarea australiano-britanica Kathy Lette pentru ABC News.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter