6 lucruri pe care nu le știai despre Regina consoartă Camilla. Cum l-a cunoscut pe regele Charles și de ce i-a refuzat cererea în căsătorie

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 20 aprilie 2023, 14:06

Camilla Parker este, fără îndoială, cea mai cunoscută amantă regală a acestui secol. L-a cunoscut pe prințul Charles pe când erau foarte tineri și cei doi s-au îndrăgostit imediat. Însă, Prințul de Wales s-a însurat între timp cu Diana, dar nu a renunțat la cea care îi furase inima.

Charles și Camilla s-au cunoscut pe un teren de polo. El era moștenitorul tronului britanic, iar ea o aristocrată dornică de distracție. Deși purta haine nu tocmai potrivite pentru o lady, ea a îndrăznit să se prezinte fiului reginei Elisabeta. Au stat de vorbă o oră, iar de atunci relația lor a început să prindă contur.

Camilla Parker, nepoata unei alte amante regale

Chiar din momentul în care l-a cunoscut pe Prințul Charles, Camilla Shand, cum se numea atunci, i-a menționat acestuia că străbunica ei a fost amanta stră-străbunicului lui. Alice Keppel a fost cea mai influentă amantă din istorie, fiind favorita regelui Edward al VII-lea.

Camilla i-a vorbit lui Charles despre asta, fără să știe că, la un moment dat, chiar ea va ajunge în aceeași postură: cea de amantă a prințului britanic.

Deși Charles a cerut-o la un moment dat de soție, ea a ales să îl refuze. A acceptat, însă, cererea în căsătorie a prietenului lui Charles, Andrew Parker Bowels. Căsătoria celor doi a fost una deschisă, stând mai multe separați decât împreună.

În timp, Prințul Charles și Camilla deveniseră inseparabili, Charles cerându-i acesteia să divorțeze pentru a se căsători cu el. Totuși, femeia a ales să îl refuze din nou, de teamă că acesta va pierde șansa de a urca pe tronul britanic. În cele din urmă, Charles s-a însurat cu Diana, care a devenit Prințesa Inimilor. Nu a rupt legătura cu Camilla, care i-a devenit amantă.

Citește și: Cele mai influente amante regale din istorie. Una dintre ele este străbunica reginei consoarte Camilla

Respinsă de familia regală

La început familia regală nu a acceptat-o pe Camilla Shand, deși aceasta făcea parte din aristocrație.

După ce Charles și Diana au divorțat și mai târziu, după ce Diana a murit, Charles a început să o prezinte public pe Camilla, ca partenera sa.

În 2005, cei doi s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii civile urmată de o binecuvântare la Capela St George din Castelul Windsor. Nu li s-a permis să se căsătorească în Biserica Angliei deoarece amândoi erau divorțați.

Citește și: Ce coroană va purta Camilla la încoronarea lui Charles. Se întâmplă pentru prima dată în istorie

Numele de alint folosit de Camilla Parker pentru prințul Charles

Pe parcursul relației lor romantice, care a avut loc în timpul căsătoriei lui Charles cu Diana, cuplul s-a referit în mod regulat unul la celălalt folosind nume de alint. Potrivit revistei Twon & Country, cei doi își spuneau „Fred” și „Gladys”, nume inspirate din personajele emisiunii de radio The Goon Show.

Cei doi foloseau aceste nume în scrisorile de dragoste pe care și le trimiteau, în încercarea de a-și păstra relația secretă.

Mai mult, se pare că în timpul lunii de miere, Diana a găsit câteva din scrisorile de dragoste pe care Camilla i le-a trimis lui Charles.

Citește și: A visat la acest moment! Camilla Parker Bowles a purtat la Berlin câteva piese rare din bijuteriile Reginei

Regina consoartă iubește foarte mult câinii

La fel ca soacra sa, Camilla, care a devenit regină consoartă după decesul reginei Elisabeta a II-a, este o mare iubitoare de câini. Aceasta a adoptat un câine terrier Jack Russell, pe care l-a numit Beth, în anul 2011. În 2012, ea a mai adoptat un câine din aceași rasă, numit Bluebell.

De asemenea, soția regelui Charșes este patroana organizației caritabile Medical Detection Dogs.

Citește și: Harry are de suferit după ce a atacat-o pe Camilla: „Mânia Regelui încă nu s-a abătut asupra fiului său”

Pantofii semnătură ai Camillei

Camilla Parker are un articol vestimentar la care pur și simplu nu poate renunța.

Poate nu se află pe lista celor mai bine îmbrăcate femei, întrucât aceasta alege confortul în locul stilului, însă are o pereche de pantofi care au devenit o adevărată marcă. Potrivit Hello! Magazine, Camilla a fost văzută purtând aceiași pantofi și modele similare încă din anul 2005.

Pantofii reginei consoarte sunt marca Sole Bliss, un brand care creează pantofi pentru femeile care au probleme la picioare. Camilla preferă ăntotdeauna culoarea nude atunci când vine vorba de pantofi.

Regina consoartă este o femeie „amuzantă și prietenoasă”

Soția regelui Charles este, potrivit apropiaților, o femeie „amuzantă și prietenoasă”. Camilla Parker nu se abține niciodată în fața camerelor de luat vederi și râde fără restricții.

Potrivit Historia, în tinerețe Camilla era cunoscută pentru faptul că era o persoană deschisă și amuzantă. O colegă de școală a descris-o pe regina consoartă a Marii Britanii ca fiind „doar o tipă de treabă, dintr-o bucată şi demnă de încredere, foarte simpatică şj populară”.

De asemenea, Carolyn Benson, cea mai bună prietenă a Camillei, spune despre soția lui Charles că este „inteligentă şi plină de umor”.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu regina consoartă Camilla

Sursă foto: Profimedia, Hepta, captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter