Pele, trei soții și 7 copii. Cel mai mare fotbalist din istorie a avut o viață amoroasă de telenovelă, cu intrigi și controverse. Foto

De Mihaela Uretu, pe Ultimul update Vineri, 30 decembrie 2022, 17:43

Pele a murit la vârsta de 82 de ani, după o îndelungată luptă cu cancerul. Cel mai mare fotbalist din istorie a avut o viață amoroasă de telenovelă, cu intrigi și controverse.

Este doliu și în lumea sportului, fotbalistul brazilian Pele a încetat din viață la spital, după ce a fost diagnosticat cu cancer la colon în urmă cu un an.

Fotbalistul brazilian Pele a murit la 82 de ani

Pele este considerat de mulți specialiști ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, scrie BBC. Pe 3 decembrie 2022, Edson Arantes do Nascimento nu a mai răspuns la tratamentul pentru cancer și medicii au decis să-l mute în salonul pentru „îngrijire paliativă” al spitalului Albert Einstein din Sao Paulo.

Anunțul morții lui Pele a fost făcut chiar de către fiica brazilianului, Kely Nascimento, pe Instagram.

“Tot ce suntem, suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pele, în dreptul unei fotografii cu mâinile lui Pele și ale copiilor şi nepoţilor, unite.

Fotbalistul a fost vegheat zilele trecute la spital de cinci dintre cei șapte copii pe care i-a avut de-a lungul vieții. Aceștia au petrecut Crăciunul alături de tatăl lor în spital.

Pelé, un simbol al Braziliei

Pele a atins faima internațională la numai 17 ani, atunci când a marcat șase goluri pentru Brazilia la Cupa Mondială din 1958. Fotbalistul a marcat două goluri în finala în care Brazilia a învins-o pe Suedia și a adus țării primul titlu mondial.

El este singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares, pe care le-a câștigat în 1958, în 1962 și în 1970.

Pele este considerat a fi o „comoară naţională” în Brazilia și va rămâne în memoria tuturor ca „Regele”(el Rey). Acesta are a revoluţionat fotbalul, cu legendarul său număr 10 pe spate, în ciuda faptului că avea doar 1,72 m.

Cine a fost omul din spatele celui mai bun fotbalist din istorie

Pele crescut în sărăcie în Bauru, în statul Sao Paulo. Câştiga câţiva bani în plus muncind în ceainării. Învăţat de tatăl său să joace fotbal, el nu îşi permitea să cumpere o minge, astfel că, de obicei, juca folosind fie o şosetă umplută cu hârtie de ziar, fie un grapefruit. A jucat în copilărie pentru mai multe echipe de amatori, iar cu Bauru Athletic Club a câştigat de două ori campionatul regional de junior din Sao Paulo. În 1950, când l-a văzut pe tatăl său plângând pentru că Brazilia ratase câştigarea Cupei Mondiale în faţa Uruguayului, Pele i-a spus: “Nu-ţi face griji. Într-o zi o voi câştiga eu”.

„M-am născut să joc fotbat, fix așa cum Beethoven s-a născut ca să compună muzică sau Michelangelo ca să picteze”, spunea Pele în trecut.

Pele a avut o viață amoroasă de telenovelă

Poreclit El Rey, fostul mare fotbalist brazilian, singurul om care a câștigat trei Cupe Mondiale, a avut o viața extra-sportivă destul de tumultoasă. Golgheterul a fost căsătorit de trei ori și are șapte copii.

S-a căsătorit pentru prima dată în 1966 cu Rosemeri dos Reis. Din această relație s-au născut Kely (55 de ani), Edinho (52) și Jennifer (43). Kely este o artistă foarte cunoscută în Brazilia. Aceasta a informat constant despre starea de sănătate a tatălui ei de la începutul spitalizării. Edinho, în schimb, i-a călcat pe urme lui Pele și a devenit antrenor de fotbal.

Al doilea mariaj a fost cu cântăreața de gospel Assíria Seixas

În 1994, Pelé se căsătorea cu cântăreața de gospel Assíria Seixas, alături de care Regele Fotbalului a trăit o perioadă intens mediatizată. Cei doi au avut gemeni, pe Joshua și Celeste, care acum au 26 de ani. Gemenii au fost de Crăciun la spitalul Albert Einstein, însoțiți de sora lor vitregă, Gemima, fiica Assíriei dintr-o altă relație.

Pele și-a recunoscut fiicele în urma unui test de paternitate

Flávia, (54) este rezultatul unei relații rapide cu Lenita Kurtz. Ea avea 22 de ani când a început o poveste amoroasă cu Pelé, pe atunci aflat la prima căsnicie. Acesta și-a recunoscut paternitatea după testele ADN.

Pele a mai avut-o și pe Sandra, în urma relației pe care a avut-o cu servitoarea sa, Anísia Machado. Alături de Sandra a trăit câteva din cele mai controversate episoade și asta pentru că fotbalistul brazilian nu a vrut să o recunoască. Sandra a dovedit în instanță paternitatea și a câștigat dreptul de a folosi numele de familie Arantes do Nascimento. Din păcate, aceasta a murit în 2006, cu opt ani înaintea mamei sale, victimă a cancerului de sân.

Pelé, căsătorit pentru a treia oară

Pe lângă relațiile menționate mai sus, Pele a mai fost implicat într-o relație cu faimoasa cântăreață Xuxa, timp de șase ani. Iar în 2016, „Regele” s-a căsătorit pentru a treia oară cu femeia de afaceri Marcia Aoki, în vârstă de 57 de ani. Pelé profita de fiecare ocazie să îi mărturisească acesteia dragostea pe conturile sale de pe rețelele de socializare.

Când va fi înmormântat Pele

Clubul Santos a anunţat că trupul neînsufleţit al marelui Pele va fi depus luni la stadionul Urbano Caldeira, de unde brazilianul a încântat lumea, iar marţi vor avea loc funeraliile, potrivit News.

Sursa Foto: Facebook / Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter