Incredibila poveste de viață a lui Elon Musk, unul dintre cei mai influenți oameni din lume

De Andreea Catrina, pe
Elon Musk (46 ani) este azi unul dintre cei mai influenți oameni din lume. Inginer, inventator și antreprenor, Musk este un vizionar care intenționează să înceapă colonizarea planetei Marte, în viitorul apropiat. Fondatorul companiei aerospaţiale SpaceX și director executiv al gigantului Tesla, Musk are o poveste de viață impresionantă, pe care puțină lume o știe.

Părinții l-au crezut surd, iar colegii de școală și-au bătut joc de el

Născut dintr-un tată inginer și o mamă fotomodel, în Africa de Sud, Elon Musk a fost un copil cuminte, dar foarte timid. Pentru că la vârsta de 3 ani încă nu vorbea, părinții l-au crezut surd, deși nu avea probleme cu auzul, drept urmare l-au operat și i-au scos polipii nazali.

Când avea doar 7 ani, obișnuia să citească până la 10 ore pe zi, aceasta fiind singura activitate pe care o găsea interesantă. La 8 ani citise deja întreaga bibliotecă a părinților săi, drept urmare s-a apucat de Enciclopedia Britannica (32.640 pagini).

Pentru că era un copil introvertit, mai ales după divorțul părinților săi, colegii de școală își băteau joc de el mereu. Într-o zi, aceștia l-au îmbrâncit chiar pe scările școlii și l-au bătut până când n-a mai fost conștient.

Citește și“La 30 de ani am vrut să-mi iau viața, dar viața avea alte planuri cu mine”

Citește șiPovestea neștiută despre Oprah Winfrey: „Am vrut să mă sinucid după ce unchiul meu m-a violat și m-a lăsat însărcinată”

Adolescența și tinerețea lui Elon Musk: jocuri video, pasiunea pentru cosmos și o afacere de 22 de milioane de dolari

La doar 10 ani, Elon Musk a început să fie pasionat de computere. A terminat un curs de 6 luni, în doar 3 zile, și s-a apucat să dezvolte jocuri video. La vârsta la 12 ani vindea deja primul joc video conceput de el, pentru suma de 500 de dolari.

La 14 ani are o criză existențială, iar pasiunea sa pentru spațiul cosmic începe din acest punct. Citește întreaga trilogie fantastică “Ghidul autostopistului galactic” și își propune ca misiunea lui în viață să fie salvarea umanității și popularea altor planete.

La 17 ani se mută în Canada, pentru a fi mai aproape de Statele Unite ale Americii, acolo unde își dorea să ajungă. Se înscrie la facultate și are o serie de job-uri prost plătite. După ce își ia diplomele – în economie și în fizică – pune pe picioare prima sa companie, alături de fratele său, Zip2, și o vinde mai apoi, în 1999 pe 22 de milioane de dolari.

Drumul spre succes

La 28 de ani, Elon Musk dezvoltă prima bancă online, X.com, cumpără McLaren, celebra echipă de Formula 1, și pune bazele PayPal, un sistem de plăți online.

În 2001 se apucă de citit cărți legate de construcția navetelor spațiale și începe să se intereseze de rachete rusești pe care le-ar putea cumpăra, pentru a le trimite pe Marte. Pentru că acestea i se par foarte scumpe, se hotărăște să le construiască singur, fapt care duce la apariția companiei sale SpaceX, o companie dedicată realizării de vehicule pentru transportul în spațiul cosmic.

Între timp, viața personală îi e marcată de căsătoria cu iubita lui din liceu Justine, de nașterea primului său copil, care moare la doar 10 săptămâni, din cauza Sindromului Morții Subite, și de un episod de malarie, de care se îmbolnăvește într-o vacanță.

În 2004 devine director la Tesla, i se nasc gemenii concepuți prin fertilizare in vitro, și este gata de lansarea primei sale rachete în spațiul cosmic. Experimentul, care s-a întâmplat 2 ani mai târziu, este unul nefericit – racheta explodează la lansare.

În 2006, soția lui naște tripleți, iar la începutul lui 2007 Musk lansează cea de-a doua rachetă concepută de SpaceX, care explodează și ea.

În vara lui 2008 divorțează de soția lui, Justine, și trăiește o dramă după ce și racheta numărul 3 eșuează. Se încăpățânează să trimită o nouă rachetă în spațiu până în toamnă, iar de data aceasta îi reușește – în septembrie 2008 lanseaza cu succes în spațiul cosmic prima racheta SpaceX.

Fascinanta poveste de viață a lui Elon Musk

La sfârșitul lui 2008, NASA îi oferă 1,6 miliarde de dolari pentru a dezvolta în continuare rachete care să ajungă în spațiul cosmic.

Pentru Elon Musk urmează o perioadă aglomerată – lansează automobile noi, în colaborare cu Tesla, dezvoltă SpaceX, pune bazele altor afaceri și începe un nou mariaj cu Telulah Riley. Divorțează în 2012 și se recăsătoresc în 2013. În 2017 divorțează din nou.

În ianuarie 2018, Elon Musk testează pentru ultima oară la sol racheta SpaceX Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, cea care ar urma să ducă oameni pe Marte.

Primul zbor de probă al rachetei urmează să aibă loc la începutul lui februarie 2018. Musk intenționează să închidă ermetic în conul rachetei propriul său automobil Tesla Roadster pentru a vedea cum se comportă în timpul zborului.

Falcon Heavy este cea mai puternică rachetă din lume, asemănătoare cu Saturn V, legendara rachetă trimisă de NASA în programul spațial Apollo, care l-a dus pe Neil Amstrong pe Lună. Elon Musk vrea să trimită oameni pe Marte, cu ajutorul ei, până în 2024.

Un bilet spre Marte costă 200.000 de dolari.

“Aș vrea să mor pe Marte, dar nu la impactul cu solul”, a mărturisit Musk în trecut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter