Elon Musk, mesaj alarmist: „Civilizația se va prăbuși dacă oamenii nu fac mai mulți copii”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 10 decembrie 2021, 10:41

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, crede că o amenințare reală cu care se confruntă omenirea în prezent o constituie faptul că oamenii nu fac mai mulți copii.

Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX, a explicat într-o conferință de presă organizată de The Wall Street Journal că nu există suficient de mulți oameni pe planetă, după cum relatează Business Insider.

„Cred că unul dintre cele mai mari riscuri la adresa civilizației este rata natalității scăzută și în declin rapid”, a spus miliardarul, citat de HotNews. „Și cu toate acestea, atât de multe persoane, inclusiv persoane inteligente, cred că există prea mulți oameni pe planetă și că creșterea populației este scăpată de sub control. Este tocmai invers. Vă rog uitați-vă la cifre – dacă oamenii nu fac mai mulți copii civilizația se va prăbuși”.

El a mai vorbit și despre felul în care pandemia de COVID-19 a afectat percepția oamenilor cu privire la ideea de a face copii. În 2021, Centrul pentru Controlul și Combaterea Bolilor din Statele Unite a arătat într-un raport că rata de natalitate a scăzut cu 4% în America între 2019 și 2020, cel mai brusc declin din ultima jumătate de secol. Numărul de nașteri din intervalul menționat a fost cel mai mic din 1979 încoace.

Citește și: S-a schimbat structura anului școlar. Când vor avea elevii vacanță de iarnă acum

Citește și: Județul din România cu aproape 1.000 de mame minore

Citește și: Cum i-a afectat pe copii pandemia: „Deși puteam vorbi din spatele unui ecran, ne lipsea mult conversația față în față”

Citește și: Sute de clădiri din București, pericol pentru oricine trece pe lângă ele. Ce spune primarul despre consolidări

În perioade de turbulențe economice și sociale, tendința de declin a ratei natalității este ceva firesc. Sociologii se întreabă dacă situația de acum este una temporară sau dacă este un fenomen permanent, care va duce la decizia oamenilor de a face mai puțini copii. Elon Musk este pesimist.

Christine Percheski, profesoară de sociologie la Northwestern University, este de părere că guvernele și marile companii trebuie să se obișnuiască cu noua realitate, iar Maria Floro, profesor emerit la American University, îi dă dreptate: „Corporațiile trebuie să suporte, într-un fel sau altul, costul creșterii următoarei generații a forței de muncă. Asta înseamnă să ajute cu plata costurilor îngrijirii copiilor și implementarea unor politici la locul de muncă care să promoveze salarii egale și un echilibru sănătos între muncă și viața de familie atât pentru femei cât și pentru bărbați”.

Elon Musk are 6 copii, din două relații diferite. Miliardarul a mai avut un copil, din primul său mariaj, însă acesta a murit din cauza sindromului morții subite.

Foto – 123rfc.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter