Dramele din tinerețea lui Maye Musk. Mama lui Elon Musk are o poveste de viață emoționantă

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 25 noiembrie 2022, 17:08

Maye Musk, mama celui mai bogat om din lume, Elon Musk, are o poveste de viață demnă de scenariul unui film. În vârstă de 74 de ani, modelul a vorbit în cadrul uni interviu pentru publicația Bazaar despre căsnicia plină de abuzuri prin care a trecut, dar și despre rolul de mamă a trei copii geniali.

În jurul vârstei de 20 de ani, Maye Musk a fost victima unei căsnicii extrem de abuzive, care a lăsat-o fără bani și cu frică pentru propria viață. După ce a scăpat cu cei trei copii – Elon, pe atunci la vârsta de 8 ani și fratele mai mic, Kimbal, acum un magnat al produselor ecologice și sora lor, Tosca, producător și regizor de film -, Maye și-a refăcut viața. Ea a devenit un dietetician de succes și model pentru revistele glossy, ajungând să pozeze și pentru nume mari din industria modei precum “Dolce&Gabanna”, “dar nu înainte de a împlini 60 de ani”, a spus ea.

Maye, mama lui Elon Musk: „Toată lumea mă întreabă cum e să crești copii geniali”

Maye Musk și-a crescut copiii dându-le libertatea să-și exploreze ideile și planurile personale.

Toată lumea mă întreabă cum e să crești copii geniali. Tot ce am făcut a fost să-i las în pace să-și dezvolte propriile pasiuni și să le dau libertatea de a-și explora propriile idei. Bineînțeles, copiii aveau limite – știau că dacă deranjează atunci când lucrez, nu aș mai fi avut un loc de muncă. Iar atunci, ei rămâneau fără o casă! Am fost mereu sinceră cu ei. Presupun că, într-un fel, nu i-am tratat ca pe copii, ci ca pe oameni adulți – a dezvăluit mama lui Elon Musk.

Și a  funcționat. Pe când Elon Musk avea 12 ani, Maye l-a încurajat să trimită proiectul unui program de calculator pe care-l concepuse personal revistei sale preferată de IT. Nu numai că revista a publicat un material cu programul lui Elon Musk, dar băiatul a și primit un cec de 500 de dolari.

„Nu cred că știau că are 12 ani”, a spus Maye Musk, râzând.

„Soțul îmi repeta că sunt proastă, urâtă, plictisitoare!”

Dramele din tinerețea lui Maye Musk. Mama lui Elon Musk are o poveste de viață ca în filme

 În timp ce Maye Musk își creștea copii liberi, ea a fost victima unei căsnicii violente.

„La început a fost foarte greu să vorbesc despre asta”, și-a amintit ea.

“Oamenii cred că sunt o fire pozitivă și distractivă. Dar a trebuit să le vorbesc despre ceea ce am îndurat”, referindu-se la abuz fizic și emoțional, dar și procese peste procese pentru custodia copiiilor, care, după divorț, s-au întins pe o perioadă de 10 ani.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice?

Toți cei pe care îi cunoșteam îl numeau „Porcul” pentru că mă trata foarte urât în public. Și eram prea speriată să spun cuiva [despre violențele repetate]. Ca orice femeie abuzată, îmi era rușine și știam că am făcut o greșeală. Îmi repeta că sunt proastă, urâtă, plictisitoare.

Era foarte bogat, dar s-a asigurat că mie nu îmi mai rămâne nimic.

Copiii locuiau cu mine și îl vizitau pe tatăl lor în unele weekenduri. Arunca toate bagajele pe care copiii le aveau la ei, așa că trebuia să le cumpăr mereu haine noi și rechizite pentru școală.

Apoi mă dădea în judecată și spunea că nu sunt aptă să fiu părinte. Văzuse o bubiță pe gura lui Tosca și a spus că o nu îi dau să mănânce. A văzut o vânătaie pe brațul lui Kimbal – imaginați-vă, un băiețel activ cu o vânătaie! – și a spus că îl bat – a dezvăluit Maye.

Citeşte şi: Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 miliarde dolari. Prima decizie luată de acesta

Citeşte şi: Elon Musk a spus câți copii își dorește. Afaceristul are 9 până în prezent

Citeşte şi: Elon Musk și-a lansat propriul parfum. A câștigat 1 milion dolari în primele ore de când a fost pus la vânzare

Citeşte şi: Elon Musk, investigat de autoritățile federale pentru comportamentul său privind achiziția Twitter

Elon Musk s-a mutat cu tatăl violent la vârsta de 10 ani

Elon, în vârstă de cinci ani, a încercat să-l împiedice pe tatăl său să-și bată mama, lovindu-l în genunchi. Cu toate acestea, la 10 ani, el a ales să se mute în casa tatălui său.

Asta din cauza bunicii sale malefice. L-a făcut să se simtă vinovat. Ea a spus: „Oh, mama voastră vă are pe toți. Tatăl tău este atât de rănit pentru că este singur. Vrei să fie singur și trist?” A fost un truc îngrozitor – a mai povestit mama lui Elon Musk.

Ea a spus că a fost surprinsă pentru alegerea lui Elon de a sta cu tatăl lui.

Dar se întorcea la mine acasă în fiecare weekend. Și niciunul dintre copii nu menționa niciodată numele tatălui în casa mea.

Maye Musk a fost autodidactă și a studiat îndelung, devenind un expert în nutriție de succes. În plus, mai avea și cariera de model. Schimbările alimentare aplicate pe propria piele i-au dat și o altă percepție de a se vedea. Musk spune că ajunsese să cântărească peste 90 de kilograme.

Însă făceam modeling. Și eram singurul model XXL din Africa de Sud. Dar, ca nutriționist le spuneam mereu cum să mănânce corect, lucru care le-a schimbat viețile. A durat ceva până mi-am schimbat și eu modul de a mă hrăni și viața, dar am făcut-o – a mai spus ea.

Din dieta ei nu lipsesc legumele congelate și gătite rapid – broccoli, morcovi, conopidă etc., dar nici hummusul, brânza de vacă și pâinea integrală, despre care le spune clienților că “nu e rea pentru siluetă sau sănătate”. În plus, un secret nutrițional al mamei lui Elon Musk este ciorba de fasole care era atât de gustoasă și nu necesita alimente scumpe, încât și-a hrănit familia cu ea ani în șir când au existat probleme cu banii.  

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter