Eveniment astronomic de neratat în seara de vineri

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 03 iunie 2021, 19:55
În seara de vineri românii vor putea vedea cu ochiul liber un șir de sateliți Starlink de la compania SpaceX traversând cerul.

Ei vor putea fi observați în seara de vineri, între orele 22:58 și 23:06, după cum arată Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

„În seara de vineri, 4 iunie, se poate vedea cu ochiul liber un şirag de sateliţi Starlink”, arată o postare de Facebook a paginii muzeului. „Sateliţii încep să se vadă de la ora 22,58, înspre nord-vest, şi dispar în umbra Pământului la 23,06, înspre est, când încă sunt sus pe cer. Dacă priviţi înspre nord, sateliţii vor apărea din stânga. Cer senin!”.

Compania SpaceX a lansat din Florida, Statele Unite ale Americii, racheta reciclabilă Falcon 9 cu un nou lot de 52 de sateliți, pentru rețeaua de internet Starlink, în data de 16 mai, după cum arată Digi 24.

Citește și: Sînziana Iacob a născut. Ce nume deosebit a ales pentru fiul ei

Citește și: Ioana Ginghină, prima apariție publică alături de iubitul ei

Citește și: De ce nu vrea Magda Vasiliu să se reîntoarcă în România

Citește și: Cum arată Priscilla Presley acum, la 76 de ani

Această tranșă de sateliți face parte din planul lui Elon Musk, CEO-ul companiei SpaceX, de a lansa în orbita terestră 1.584 de sateliți, la o distanță de aproape 549 de kilometri de Pământ – o distanță mai mică prin comparație cu dispozitivele comerciale obișnuite.

Scopul constelației Starlink este a oferi internet de mare viteză pe Terra. Sateliții sunt plasați la o altitudine joasă, oferind astfel un timp de răspuns rapid.

Foto: YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter